PC, laptop, tabletter, Oh My: köpa rätt dator

February 18Att köpa en dator för dig själv är ingen lätt uppgift; du har att skickligt navigera en förvirrande marknad och ständigt föränderliga teknik som riskerar att göra dagens köp föråldrad i, ja, ungefär en timme.

Men att köpa en dator för någon annan - någon som mirakulöst har arbetat sig in i de övre nivåerna av din semester gåva lista - är en annan odjuret helt. Det kan suga glädjen av säsongen och har du smycka hallar med hår du har rippade från huvudet. Det är en skrämmande, nästan Sisyfos uppgift, eftersom om du rusa in och köpa idag, se upp: I morgon kommer det att finnas något bättre, snabbare och billigare. Men vänta alltför länge, och du är kvar att köpa en BApple eller mePad på julafton från några skumma tecken på ett gathörn som yrar om dess ljus kartong konstruktion och torr radera pekskärm.

Värst av allt, det finns nu så många olika typer av datorer att välja mellan. En gång i tiden, alla datorer var grå kuber och vi gillade dem så. Nu finns det stationära och bärbara datorer, tabletter och mer. Vilken ska jag välja?

Den gyllene regeln PC Gifting

Att hitta den perfekta PC tar mer än bara veta dina alternativ. Så mycket som vi vill tro - på samma sätt som vi vill tro på jultomten och flygande renar - sanningen är att det inte finns någon one-size-fits-all produkt.

Tekniska gåvor kanske inte verkar så personlig som handvirkade Snögubben Kalle vuxna body, men matcha rätt PC med giftee tar tänkt och kunskap. Inte bara av produkten, men den person du köper den för.

"Den svåra delen är att en person ... måste undersöka vem de ska köpa det för första", säger Jon Peddie, ordförande för Jon Peddie Research, en datorgrafik managementkonsultföretag. "Vad gör de med en dator? Vad vill de, eller vilja, göra med en dator? Jag har besvarat" Vilken dator ska jag köpa? " fråga för 20-plus år nu, och det har alltid varit fallet. Det börjar alltid med vad ska du göra med det? "

Så det är "ändamål makt" över "köpkraft" och Peddie är snabb att påpeka att även om teknologiska landskapet kan tyckas veckan, de grundläggande frågorna förblir desamma.

Montering av PC till en persons behov, vilja och förmågor kan spara dig besväret att en gåva kvitto samt spara en vikbar från att bli världens dyraste - och minst effektiva - nötknäppare.

Tablet Rasa - Rise of Tablet

Moses kan ha fört den första tabletten ned från berget Sinai - hårt begränsad, krävs en penna, och var inte särskilt hållbart - men den moderna tabletten sköts i förgrunden när Apple presenterade iPad.

Nu är det en ny värld. IPad till exempel, lägger 100 gånger kraften i en enhet som en gång skulle ha varit större än ditt kylskåp rätt i handen. En modern tablett, som Apple iPad, Samsung Galaxy Tab, eller Microsoft Surface RT, är bra för att surfa, titta på film, lyssna på musik, spela småspel, och även göra verkligt arbete: Du kan ordet process och kalkylblad rätt på någon av dessa enheter (även om du vill köpa en extra tangentbord om du planerar att göra mycket seriöst arbete, eftersom du annars är begränsad till tangentbordet på skärmen.

Dessutom är tabletterna inte uppgraderas som stationära datorer eller ens bärbara - de är avsedda att ersättas av nästa generationens modell.

"En sak som jag varna folk om tabletter är att när du köper dem, det är det", säger Jeff Orr, senior praktik regissör, ​​mobila enheter, innehåll och applikationer på ABI Research. "De är ungefär som smarta telefoner i detta avseende, eftersom du inte kan lägga till mer minne till den. När du köper den, det är en färdig uppgörelse eftersom tillverkarna pågår hopp om att du kommer att uppgradera genom att bara köpa nästa en ner linjen. "

Alla för en, allt-i-ett-PCVissa säger att vi lever i en "post-PC" världen; stationär dator försäljning faller som folk köper allt fler datorer som inte glorifierade skrivbord ankare. Men faktum kvarstår att om du vill köpa en hardcore dator gamer eller någon som behöver flera hårddiskar, dubbla bildskärmar, skjuter kuvertet med utveckling av multimedia eller videoredigering, eller lanserar satelliter från deras källare, är en stationär dator det logiska valet .

Och när det gäller stationära datorer, Allt-i-ett står som främsta alternativet för dem på din gåva som vill ha något desktop-y som är attraktiv, kraftfull och kompakt.

"Enligt min mening, är en 21-tums allt-i-ett dator det bästa som du kan köpa om du bara kunde köpa en sak. Eftersom det kan vara en TV, kan det vara en dator, kan det vara som en tablett eftersom det har en pekskärm och det tar inte upp så mycket utrymme ", säger Peddie.

Apple-användare är en relativ minoritet, men för dem som gillar frukt tema dator, Apple står nära toppen av Allt-i-ett-listan med sin senaste erbjudande, 27-tums iMac. Även fortfarande saknas inbyggd HDMI-ingångar, har det en häpnadsväckande 2560x1440 pixlar, de typiskt eleganta Apple design, tredje generationens Intel Core-processorer, och NVIDIA-grafik. Den enda nackdelen med alla undrar det har att erbjuda: Ett hjärta stoppa prislapp.

Shopping för en Windows fan? Dell XPS One 27 kommer mer rimligt prissatt, och var en tillräckligt stark post i Allt-i-ett marknaden för att vinna "PC Magazine" Redaktörens Choice Award. Utrustad med en pekskärm och en tredje generationens Intel Core-processor (precis som Apples), är det allmänt anses vara det bästa av Windows 8 allt-i-ett.

För den som söker mer prisvärda men ändå fullt kapabla, anser HP Pavilion 23-1000z. Det kanske inte har Apple prägel och resultatet kan vara lite långsammare än sina jämnåriga, men kommer in på mindre än $ 700 har aldrig sett så bra. Det gör den perfekta gåvan för högskolestudent i familjen eftersom du vet att datorn kommer att fungera som en arbetsstation, nöjescentrum, tupplur, och troligen kommer att överleva år.

Varför Gud gav oss Laps --Den LaptopLika kraftfull som en stationär dator kan vara, det är ungefär lika portabel som skrivbordet det sitter på. Vad händer om du vill köpa någon som fortfarande behöver en traditionell PC makt, men har en mer mobil livsstil?

Vem som helst med ett minimum av tekniskt kunniga vet att ytan skapas mellan knä och höfterna gjordes för en vikbar PC. Kombinera form, funktion och rörlighet, är den allestädes närvarande laptop fortfarande fanbärare av bärbara persondatorer.

"Om utrymmet är ett problem, kan de flesta människor väljer att ha bara en enhet", säger Jeff Orr, senior praktik regissör, ​​mobila enheter, innehåll och applikationer på ABI Research. "Och det är rättvist att säga att en hel del av de första Internet-upplevelser som nu händer förekommer på en bärbar dator och inte riktigt på en traditionell dator."

De kan gå långt, men ännu bättre, har den bärbara datorn kommit en lång väg sedan det drog sig ur teknisk primordial sekret i början av 80-talet. Du kommer inte att missa, Gavilan SC. (Barn: Google det.)

"En av de historiska begränsningar den bärbara datorn har varit det faktum att det är batteridriven och du något att ta en träff på prestanda", säger Orr. "Även om det fortfarande kommer att vara skillnaden numera du verkligen inte offrar så mycket med en bärbar dator."

Apple har upprätthållit en ivrigt lojal följande med sin laptop linje, och det senaste erbjudandet, Apple MacBook Pro 15 med Retina Display, samlat mer Apple-Lytes än det förlorade.

De som inte swooning under inflytande av Apples sirensång - och kanske lite avskräckta av priset - kan se till Lenovo IdeaPad Y480, som ståtar med en 14-tums skärm, Intels Ivy Bridge quad core processorer och NVIDIA-grafik, allt för mindre än $ 900.

Tunnare, lättare, snabbare. Vad finns att inte älska? UltrabookDärefter föreställa sig en bana modell som råkar vara en kort bärande medlem i Mensa, älskar spel, och är villig att gå med dig vart du kan önska. Det är en Ultrabook - en superlätt bärbar dator som är en modern ta på den nu till stor del föråldrade Netbook.

"Tanken här är mycket budskapet om tunna och lätta", säger ABI: s Orr. "Det är inte så tung som den traditionella bärbara dator och det är verkligen inte så kompromiss i form av prestanda som man skulle förvänta sig för en bärbar maskin."

Med lite nackdelen och samtidigt kombinera de bästa egenskaperna hos en bärbar dator och en tablett i en enhet, kan Ultrabook mycket väl vara det närmaste till den gäckande en-size-fits-all produkt för din semester inköpslista.

"Jag tror att Ultrabooks kommer att sälja riktigt bra eftersom de är MacBook Air för everyman, den Volks-Air, om du vill", säger Peddie. "Om du går in Best Buy, på marknaden för en bärbar dator och sedan du ser Ultrabooks, du kommer att säga:" Jag vill ha! ""

HP Envy Spectre XT, trots sin olycksbådande moniker, har en 13-tums skärm, är smal, lätt, lätt att använda och bäst av allt, kommer in på mindre än $ 1000.

De som vill imponera nära och kära eller kanske att böja sin köpkraft kan välja Acer Aspire S7, som börjar på omkring $ 1,200. Aspire lever upp till sitt namn, eftersom det är en 11-tums dandy med ett glas pekskärm som kör Windows 8 och har en snabb, eftertraktade Ivy Bridge chipset också.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2023 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com