Hur du ändrar linje detaljer i Photoshop

June 22

Hur du ändrar linje detaljer i Photoshop


Adobe Photoshop kan du styra utseendet på varje rad du ritar. Linjer du ritar med linjeverktyget kallas former. Använda formverktygsalternativfältet kan du ställa in linjebredd och färg, tillsätt pilspetsar och tillämpa en förinställd stil på linjen. Photoshop innehåller ett stort bibliotek med förinställda stilar, men du är inte begränsad till att bara använda de fördefinierade stilar --- kan du också skapa dina egna linjeformat och ändra förinställda stilar.

Instruktioner

1 Välj linjeverktyget från verktygspaletten. Om du inte ser linjeverktyget, kan den vara dold under ett annat ritverktyg.

2 Pilar till din linje genom att klicka på verktygsmenyn i alternativfältet. Du kan placera pilspetsar i början och slutet av raden och ange storleken och formen av pilarna.

3 Välj linjefärg genom att klicka på färgrutan i alternativfältet. Välj sedan en färg från färgväljaren.

4 Ställa in linjebredden genom att skriva in ett värde i "Vikt" låda. När du anger ett värde, måste du inkludera både det numeriska värdet och måttenhet. Till exempel kan du skriva "2 px" för att skapa en linje som är två pixlar bred eller "en i" för att skapa en linje som är en tum bred.

5 Välj en förinställd linjestil genom att klicka på stilen knappen i alternativfältet och välja en stil från menyn. Ändra förinställda linjestil genom att dubbelklicka på listan över effekter i skiktet panelen.

6 Skapa en anpassad linjestil genom att tillämpa format på linjens lagret. Gå till formatinställningar genom att antingen välja "Layer Style" från menyn Layer eller klicka på ikonen lagerstil längst ned på panelen Lager. Du kan ändra stilen senare genom att dubbelklicka på listan över effekter i skiktet panelen.

Tips

  • Linjeverktyget delar en plats i Verktyg palett med flera andra ritverktyg: rektangelverktyget, Rundad rektangel verktyg, ellipsverktyget, Polygon och Custom formverktyg. För att hitta en dold verktyg, klicka och håll ett ritverktyg ikon för att få upp en meny som listar de dolda verktygen.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com