Vad är dator ströbröd?

June 27

Webbplats navigering bör ge besökarna enkel tillgång till information och förenkla deras möjligheter att återvända till hemmet eller sektionsingångssidor. Tidigt webbdesign ofta rudimentär - om någon - navigationssystem, att förlita sig på besöks använda sina webbläsares "Tillbaka" och "Framåt" för att befria dem från sida till sida. Speciellt på stora, dynamiska, växande webbplatser dagens designers genomföra uppsättningar av länkar som syftar till att korsa vägen från besökarens aktuella sidan för att navigations milstolpar som leder till och bortom den destinationen. Webbdesigners kallar dessa uppsättningar av länkar "brödsmulor."

Att hitta vägen hem

I sagan "Hansel and Gretel", en bror och syster strö ett spår av brödsmulor bakom dem så att de kan spåra sina steg genom skogen och återvända hem. Olyckligtvis för dem, fåglar äta smulorna och lämna dem vandra bland träden. Lyckligtvis för moderna besökare, gör digital brödsmulor inte locka vilda djur. Dessa site navigeringselement gör det enkelt att återvända från en inre webbsida till källan till länken till den sidan och att upptäcka dotterbolag information utöver det.

Bröd Crumb Struktur

Tänk dig att du har landat på en webbsida med titeln "My Forskarutbildning" i ett avsnitt om "mina kvalifikationer" inom en underavdelning som heter "Om mig" på en webbplats om en poet vid namn Jane Doe. Speciellt om du har nått denna inre sida genom resultat på sökmotorer och hitta dig själv intresserad av annat innehåll på poetens plats, brödsmulor förenkla din väg till sin hemsida eller andra underavdelningar. För den sida där du har landat, skulle bröd smula spår läsa "Hem> Om mig> Mina kvalifikationer> Min forskarutbildning" och med undantag av etiketten för den aktuella sidan själv, resten av textelement i denna sträng av brödsmulor skulle fungera som länkar till sina respektive destinationer.

Web Access för personer med funktionshinder

Medan brödsmulor använder textbaserade länkar för att underlätta navigering, de ger viktig information för personer med funktionshinder som besöker online mötesplatser som använder skärmläsare i stället för traditionella webbläsare. Eftersom skärmläsare bokstavligen läsa textbaserade delar av en webbsida högt i en digitaliserad röst, brödsmulor länkar är tillgängliga för personer som inte kan se dem. Personer med och utan funktionsnedsättning uppskattar hur brödsmulor orientera besökaren inom hierarkin av webbplatsavsnitt och sidor med att redogöra vägen från den aktuella sidan till andra webbplats destinationer.

Icke-Text ströbröd

Medan de flesta webbplats navigering bröd smula system använder text för att tillhandahålla länkar inom en webbplats, en del går utöver dessa mönster och använda helt grafiska smula spår. Liksom Rebus pussel där bilder står i ord och delar av ord, dessa platser helt förlita sig på grafik för att ge innehåll och navigering för personer som saknar verbala förmåga. Ironiskt nog kan besökare som inte överensstämmer med de egenskaper av dessa platser primär publik tror platserna har inte korrekt eller helt lastat. Trots dessa platser visa på vikten av att utforma för den bredaste, mest universella besökare publik som möjligt för att undvika undantag besökare med särskilda behov.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2019 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com