Hur lägger jag till RAM till en dator?

November 26

Hur lägger jag till RAM till en dator?


Datorn använder RAM eller random access minne för att lagra program som körs i minnet för multitasking ändamål. Lägga RAM till datorn är en av de billiga uppgraderingar tillgängliga för att förbättra systemets prestanda. Efter att ha köpt eller förvärva en eller flera RAM-moduler, måste du installera dem i datorn för att ge systemminnet för att arbeta med.

Instruktioner

1 Stäng av datorn och dra ut den. Använd en kompatibel skruvmejsel för att ta bort skruvarna från datorn hölje.

2 Hur lägger jag till RAM till en dator?

Om du har ett torn PC, lägger datorn ned så här så RAM slots är synliga.

Försiktigt bort PC-höljet och placera den på ett sådant sätt att moderkortet är vänd uppåt. Mät kompatibel RAM-modulen guld kant med ett måttband eller linjal.

3 Hur lägger jag till RAM till en dator?

Ett par RAM slots se ut så här, men kan komma i olika färger och längder samt.

Hitta RAM slots som vanligtvis finns nära processorn. För att vara säker på att RAM-kortplatsen är avsedd för din RAM-modul, mäta platsen med en linjal eller måttband och se om mätningen är lika med RAM-modulen.

4 Hur lägger jag till RAM till en dator?

Detta RAM-modul är upp och ned. Vänd det första innan du sätter den.

Rikta in RAM-modulen med RAM-kortplatsen och tryck försiktigt för en fin passform. Snäpp klippen på sidorna, tillämpa lite tryck för att låsa RAM-modulen på plats.

5 Stäng PC huset, skruva in skruvarna och koppla in systemet. Slå på systemet och se om det startar på rätt sätt. När ditt operativsystem belastningar, kontrollerar du systemegenskaperna för att se om Windows rapporterar samma mängd RAM-minne som du har lagt till. I Windows operativsystem, kan du hitta detta genom att gå till "Kontrollpanelen" och sedan gå till "System".

6 Kontrollera om RAM-modulen är fäst i spåret genom att försiktigt försöka dra ut det om systemet rapporterar att den nyligen tillagda RAM inte är korrekt installerad. Om du kan dra ut, placera den tillbaka i och se till att du knäppa båda klippen.

Tips

  • Om systemet har redan en RAM-modul installerad, leta efter den modulen och se hur det är insatt i spåret innan du lägger en andra RAM-modul.
  • Att bära ett antistatiskt armband är valfritt, men rekommenderas för att installera RAM säkert.
  • Applicera inte för mycket tryck när du placerar RAM-modulen i facket eftersom det kan skada ditt moderkort.
  • Om du har en arbets RAM-modul på plats, placera den nya RAM-modulen intill gamla. Se till att färgen på slitsen är densamma som slitsen där den gamla modulen är belägen för att säkerställa kompatibilitet.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com