Om en extern hårddisk för en back up

December 1

Om en extern hårddisk för en back up


Med tanke på mängden viktig personlig information som många människor lagrar på dem, hårddiskar är förvånansvärt känsliga för fel. En betydande bula eller en mindre maskinvaruproblem kan leda till förstörelse av alla data på en hårddisk. Bärbara datorer, på grund av sin bärbarhet, är ännu mer känsliga för katastrofal hårddiskfel. Du kan förhindra förlust av data på grund av hårddiskfel genom att säkerhetskopiera dina viktiga dokument och filer till en extern hårddisk på en regelbunden basis.

Pålitlighet

När du väljer en extern hårddisk för att använda som en back-up, ska du se till att den enhet du köper är tillförlitlig. Du kan konsultera köparen eller redaktionella recensioner online på webbsidor som Newegg, CNET eller Tigerdirect för information om en viss enhet. Om du är orolig för fysiska skador på den externa hårddisken, kan du köpa en robust extern hårddisk. Ruggade enheter har specialfall som kan absorbera chocken av en droppe och kan också stå emot miljöfaktorer som vatten eller brand. Dessa fall är användbart om du har för avsikt att flytta din externa hårddisk regelbundet, eftersom hårddiskar är särskilt känsliga för skador från chock.

Kapacitet

En extern hårddisk kapacitet avgör hur mycket information man kan lagra på det. Hårddiskkapaciteten mäts i gigabyte. Du kan ta reda på hur stor din back-up hårddisk måste vara genom att lägga ihop storleken på alla mappar som du tänker säkerhetskopiera till den. Du kan hitta storleken på en mapp genom att högerklicka på den och välja "Egenskaper". Om du planerar att säkerhetskopiera alla data på datorn, ska du köpa en extern hårddisk med samma kapacitet som datorns hårddisk. Du hittar datorns hårddisk kapacitet genom att högerklicka på ikonen i "Den här datorn" i startmenyn och välja "Egenskaper".

Förbindelse

Externa hårddiskar stöder USB eller eSATA anslutningar. USB-anslutningar finns på nästan alla datorer. Externa hårddiskar kan överföra data till och från en dator på upp till 40 megabyte per sekund via en USB 2.0-anslutning. Från och med tidpunkten för offentliggörandet, vissa datorer och hårddiskar har USB 3.0-portar som kan överföra data med upp till 625 Mbps. För att uppnå dessa hastigheter, måste både datorn och hårddisken är USB 3.0 kompatibla, annars återgår till USB 2.0 överföringshastigheten. eSATA är mindre utbredd än USB 2.0, men det stöder högre överföringshastigheter på upp till 300 Mbps.

Programvara

Du kan säkerhetskopiera data direkt till din externa hårddisk genom att manuellt dra filer som du vill spara till den externa hårddisken ikonen på din dator, men detta är inte ett effektivt system. Windows 7 och Mac OS X både funktion inbyggd backup-program: Säkerhetskopiering och återställning i Windows 7 och Time Machine i Mac OS X. Dessa program överföra automatiskt kopior av dina filer till en extern hårddisk varje gång du ansluter den till datorn eller baserat på en viss tidtabell. Om några av dina filer som redan finns på hårddisken, kan de antingen ersätta dessa filer med nyare versioner av filer eller de kan lagra nya filer som en separat back-up, så att du kan hålla koll på gamla versioner av dina filer. Att hålla gamla versioner av filer kan kräva en större back-up hårddisk.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com