Så för att visa samtliga aktier på Windows XP

July 28

Så för att visa samtliga aktier på Windows XP


Nätverksresurser finns några enstaka mappar, hela hårddiskar eller hela datorer för närvarande delas på det lokala nätverket och kan nås från datorn. Du kan behöva kontrollera vilka aktier är fortfarande tillgängliga och som har tagits bort från tid till annan. Windows XP har tre olika metoder som kan användas för att visa en fullständig lista över alla nätverksresurser för närvarande tillgängliga för din dator.

Instruktioner

1 Så för att visa samtliga aktier på Windows XP

Ta upp Windows XP Start-menyn genom att klicka på "Windows" -ikonen längst ner till vänster på skärmen. Klicka på "Kontrollpanelen" -ikonen. Vänta ett nytt fönster visas på skärmen.

2 Rulla nedåt i listan över alternativ i Kontrollpanelen och dubbelklicka på ikonen som "Nätverks- och delningscenter." Klicka på länken som "Mina nätverksplatser". Rulla ner genom posterna i menyn för att se var och en av de enheter och enheter som för närvarande delas i nätverket.

3 Stänga fönstret Nätverks- och delningscenter. Öppna Start-menyn igen. Klicka i "Sök" rutan och skriv in ordet "cmd". Vänta sökresultaten för att fylla i fönstret. Dubbelklicka på "cmd" -ikonen som visas i resultaten för att ta upp en MS-DOS-fönster.

4 Skriv frasen "Net Share" i MS-DOS-kommandotolken. Hit "Enter" på tangentbordet. Rulla nedåt i listan över enheter och enheter som datorn har tillgång till via nätverket.

5 Stäng MS-DOS-kommandotolken och ta fram menyn "Start" igen. Klicka på "Kör" för att få upp en andra fönster med en textruta. Klicka i textrutan och skriv in två bakstreck följt av namnet på datorn, till exempel "\ HEM-PC." Hit "Enter" för att få upp ett fönster med en lista över alla anslutna nätverksresurser.

Tips

  • Listan över nätverksresurser som visas i "Mina nätverksplatser" fönstret i nätverket. Delningscenter fortsätter att lista alla enheter som har tagits bort för en full 48 timmar efter det att de har tagits utanför nätverket. Kontrollera alltid åtminstone en av de andra platser för att se till att du har den mest up-to-date lista över nätverksresurser.
  • Om du är inloggad på ett konto på datorn som inte har administratörsbehörighet, kan du inte att kunna öppna MS-DOS-prompten eller "Run".

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com