Hur man gör ett rörligt bildspel

June 27

Hur man gör ett rörligt bildspel


Du kan snabbt liva upp bildspelet presentation genom att ersätta tråkig, livlös information med hopp, aktiva element. Genom att lägga animation till dina grafik, bilder, text och även hela diabilder - du skapar en känsla av brådska och spänning i ditt projekt. Övergångar möjliggör dynamisk glid förändringar; i stället för nästa bild helt enkelt visas, kan det vända, lyckohjul, eller spiral på plats. Animationer är rörelser som tillämpas på något av de objekt på dina bilder, antingen automatiskt eller på ditt kommando. Kombinera dessa tekniker för ett spännande, interaktiv upplevelse.

Instruktioner

Infoga bildväxlingar

1 Komplettera din bildspel och kontrollera att bilderna är i den ordning du vill.

2 Välj "bildövergångar" alternativ från menyn.

3 Granska övergångs val i listan. När du väljer var och en, kommer övergången gäller bilden du tittar på och programmet kommer att visa det. Kom ihåg att övergången du väljer kommer att gälla som den här bilden visas inte nästa bild.

4 Upprepa processen för varje bild som du vill lägga till en övergång. Observera att du kan använda samma övergång till alla bilder eller skapa en annan övergång för varje. Du kan också använda en slumpmässig övergång till varje bild.

5 Ställ in alternativ för övergången, såsom hastighet och om du vill ljudeffekter att spela som övergången sker.

6 Börja bildspel i presentationsläge och granska övergångar för att kontrollera att de visas som du tänkt dig.

Lägga rörelse till objekt

7 Markera ett objekt på en bild. Du kan välja ett textobjekt, en bild, en form, eller något annat föremål.

8 Välj "Animation" alternativ från menyn.

9 Välj animeringen du vill ansöka till objektet. Du kommer att se objektet utföra animeringen när du har valt animeringen. Om det inte är animeringen du tänkt, välj en annan.

10 Ställ animeringen visas automatiskt när bilden börjar, efter en viss tid, eller på din musklick.

11 Ange alternativ för hastighet av animation, och om du vill ha en ljud ska spelas upp när animeringen sker.

12 Visa din bild i presentationsläge för att kontrollera att animeringen sker på det sätt du tänkt.

13 Fortsätt att lägga till animationer på dina andra diabilder tills spelet är klar. Granska din presentation igen för att kontrollera att inställningarna är korrekta.

Tips

  • Beroende på vilken typ av objekt som du har valt, kommer du att se olika animeringsalternativ. Textobjekt har fler animation alternativ som endast gäller text. Till exempel kan du få dina ord ange en i taget, höjdpunkt, eller glida in från sidan, en punkt åt gången.
  • För mycket animation kan göra din presentation ser mindre professionellt. Tänk på din målgrupp när du lägger animation.
  • Om du lägger till ljudeffekter till din presentation, minns du behöver en ljudkälla om du presenterar med en bärbar dator.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com