Hur man installerar en DC Jack i en Toshiba Satellite

December 18

Hur man installerar en DC Jack i en Toshiba Satellite


Om varje gång du ansluter strömkabeln till din Toshiba laptop, misslyckas det att registrera en avgift, är chansen din DC strömuttaget är bruten. Om du inte vet mycket om datorer, kanske du tänker att den enda lösningen är att kasta ut din bärbara dator och uppgradera till en ny modell. Detta är inte fallet, eftersom det är möjligt att installera en ny likströms jack själv. Processen kräver demontering av datorn, men detta kan åstadkommas på en relativt begränsad tid.

Instruktioner

1 Stäng av Toshiba Satellite och ta bort strömkabeln om den är ansluten. Stäng skärmen och vänd den bärbara datorn upp och ned.

2 Skjut rektangulärt batteri ur facket på undersidan av datorn. Använd sedan din stjärnskruvmejsel för att skruva alla skruvar på både hårddiskfacket och WiFi fack omfattar ligger i mitten av datorn.

3 Lyft hårddiskfacket täcka upp och skjut den rektangulära hårddisken ut och den åt sidan. Lyft WiFi facket täcka upp och skjut WiFi-kort ut. Koppla ur WiFi kabeln från sidan av kortet.

4 Förvandla din bärbara dator högra sidan uppåt och lokalisera de fyra skruvarna på baksidan av enheten nära portarna. Ta bort alla fyra skruvar.

5 Öppna datorskärmen och in spetsen på din skruvmejsel i skarven där tangentbordet bezel (rektangulär plastram ovanför tangentbordet) möter kroppen på datorn. Bänd försiktigt tangentbordet bezel upp och ta bort den.

6 Ta bort de två skruvarna ovanför tangentbordet som håller den på plats och lyft sedan upp och ta bort tangentbordet.

7 Ta bort de två skruvarna (en på varje sida) på vardera sidan av datorn, precis under LCD-displayen gångjärn. Koppla de två LCD-kablarna där de ansluter till kroppen av datorn och ta bort LCD-skärmen. Ställ den åt sidan.

8 Ta bort alla skruvar från den övre ramen av datorn och sedan arbeta dig längs sömmarna där ramen möter kroppen av datorn tills det dyker upp. Ställ toppramen åt sidan. De inre komponenterna i datorn kommer nu att synas i dess kropp, inklusive det gröna kretskortet.

9 Ta bort alla skruvar på sidan av kretskortet och lyft kretskortet ut ur kroppen av datorn. Placera den på en stabil arbetsyta.

10 Leta reda på strömuttaget i det övre hörnet av brädet och använda lödkolv att resolder några lösa eller trasiga kontaktstiften till kontakterna på tavlan.

11 Vänta några minuter för lodet att torka och sedan ihop din bärbara dator i omvänd ordning du tog isär.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com