Hur man fixar Word-dokument

September 26

Hur man fixar Word-dokument


Word är Microsofts ordbehandlingsprogram och en del av Microsoft Office-paketet. Det har funnits sedan de dagar då det körde under DOS operativsystem. Dessa dagar, dock har det ett brett spektrum av möjligheter, från att hjälpa dig skriva ett enkelt brev till low-end desktop publishing. Som med alla program, ibland uppstår problem att korrupta filer, lämnar dem oläsliga. Detta kan vara irriterande, men kan ibland orsaka allvarliga problem. Lyckligtvis finns det en enkel lösning.

Instruktioner

1 Starta Word och klicka på menyn "Arkiv" och sedan "Öppna".

2 Navigera till den fil du vill öppna, sedan bara markera det genom en enda klicka på den. Inte dubbelklicka på den eller Word kommer att försöka öppna den och du kommer bara få felmeddelandet igen.

3 Ser ner till den högra sidan av "filnamn" -fältet vid botten av fönstret. Vid sin högra sida finns en knapp märkt "Öppna" och detta har en liten nedåtpilen på höger sida.

4 Klicka på nedåtpilen och välj "Öppna och reparera" från listan som visas. Ordet kommer att reparera den skadade dokumentet och visa det för dig.

Tips

  • Se till att du har "Autospara" anger för dina Word-dokument. Ställa in spara automatiskt tiden till en period där förlusten av att mycket arbete skulle vara acceptabelt.
  • Se till att du alltid spara dina dokument innan du stänger din dator. Detta är en vanlig orsak till skadade dokument.
  • Om dokumenten är avgörande, kanske du vill investera i en avbrottsfri strömförsörjning.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com