Varför Min monitor Bo i viloläge?

May 27

Varför Min monitor Bo i viloläge?


En dator använder viloläge för att spara ström och spara vissa nyckelfunktioner så att användarna kan återuppta arbetet snabbt utan att vänta på att datorn ska helt starta. Det finns vanligtvis minst två typer av vilolägen: en vanlig läge där det aktuella läget för datorn hålls i drift, och en djupare viloläge där aktuella inställningar sparas på hårddisken. När en dator inte lämnar viloläget, det är mest sannolikt ett problem med effektinställningar.

Strömbrytare Använd

Vissa vilolägen, särskilt viloläge lägen bort möjligheten för datorn att känna utanför rörelsen. Om användaren sätter datorn i viloläge, sedan skriva på tangentbordet eller flytta musen vaknar inte det, även om dessa åtgärder fungerar i en lätt viloläge. Det enda sättet att väcka datorn är att trycka på strömbrytaren.

Ströminställningar

Datorer har effektinställningar som talar dem när man ska utföra vissa åtgärder, bland annat stängs av och går in i viloläge. Normalt kommer datorer gör det automatiskt när de har låg batterinivå, men om inställningarna ändras är det möjligt att datorn kommer bara avsluta viloläge när den är ansluten till en strömadapter. Användare kan ändra energiinställningarna själva mer lämpliga nivåer, om det behövs.

BIOS-inställningar

I BIOS (Basic Input / Output System) läge, visar en dator inte bara de senaste åtgärder som utlöste datorn att gå i viloläge, men också vad väcker datorn från viloläge. Vanligtvis flera enheter, inklusive tangentbord och mus rörelse, listas. Om datorn inte är programmerad att vakna upp från viloläge när dessa enheter används, kommer det att förbli oförändrad. Användare kan lägga till eller ta bort enheter från BIOS systemet självt.

Vista problem

Microsoft Vista har varit känt för att utveckla flera fel i samband med datorns förmåga att vakna upp när det har gått i viloläge. Om användaren har Vista, är det möjligt ett internt fel, möjligen i samband med USB-portarna har orsakat datorn att stanna kvar i viloläge. Användare kan åtgärda dessa fel genom att hämta "snabbkorrigeringar" från Microsofts webbplats.

Grafikkort eller Problem med skärmen

Om skärmen vägrar att vakna upp från viloläge men alla inställningar visas tillämpliga, då problemet skulle kunna vara med grafikkortet eller själva skärmen. I detta fall är datorn återupptar aktivitet men skärmen kan inte visa det, så det ser ut som det är fortfarande sover. Användaren ska se till att bildskärmen fungerar korrekt och se till att grafikkortet inte fungerar.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2019 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com