Hur man skapar en löpande summa i Microsoft Access 2007

July 25

Hur man skapar en löpande summa i Microsoft Access 2007


En löpande summa är en delsumma för sifferfältet (t.ex. "försäljning") av en databastabell. Delsumman är gjort för en uppsättning poster grupperade efter ett annat fält i tabellen. Du kan enkelt visa att köra summor i Access genom att använda dess rapport verktyg för att skapa.

Instruktioner

1 Skapa eller hitta en exempeldatabas tabell för att köra dina delsummor på. Ange följande tabellens data om du inte har en egen. Ange den översta raden i tabellen som tabellens kolumn (dvs "fält") namn:

Utgivare, Revenue, Kategori
Penguin Publishing, $ 123, how-to
Harcourt Books, $ 456, hur-till
Penguin Publishing, $ 789, romantik
Penguin Publishing, $ 432, romantik
Penguin Publishing, $ 767, how-to
Harcourt Books, $ 65, hur-till
Harcourt Books, $ 87, roman
Harcourt Books, $ 654, roman

2 Tryck på "kontroll-s" för att spara tabellen till disk. Skriv namnet "BookRevenues" när Access uppmanar dig.

3 Välj "BookRevenues" tabellen genom att klicka på ikonen i Access "NAVIGATION (vid skärmen till vänster). Klicka på "Skapa" om tillgång "verktygsfält, följt genom att klicka på verktygsfältet" Rapport "-ikonen. (Om du använder Access 2003, välj "objekt" och sedan "Rapporter" och sedan "Ny" för att skapa en ny rapport.)

Lägg märke till att båda företagen i rapportens "Utgivare" -fältet listas tillsammans.

4 Högerklicka någonstans på rapportens "Utgivare" fältet och välj "Group på Publisher." Lägg märke till att varje förlag nu visas i sitt eget område. Lägg också märke till att de "Revenue" fältet visas bara försäljningsuppgifter du ursprungligen angav - med undantag för den uppgick intäkterna längst ned i det här fältet.

5 Klicka på "Group & Reda" -ikonen under verktygsfältet "Design" -fliken, om "grupp, och totalt Sortera" fönster är ännu inte synliga under huvudrapportfönstret.

6 Klicka på "Läs mer>" text i "gruppen Sortera och Total" fönster, som visar fler alternativ för att skapa summor. Klicka på "med Omsättningen uppgick" listrutan, som visar "Summor" pop-up fönster.

7 Välj "Intäkter" -fältet i listrutan bredvid "Total On" för att delsumman rätt fält. Klicka sedan på "Visa delsummor gruppfot i" kryssrutan för att visa löpande summor för varje utgivare. Klicka på en tom plats i huvudrapporten eller gruppera fönster för att uppdatera rapporten.

8 Titta på "Intäkter" -fältet, som nu visar löpande summor för varje utgivare. Upprepa steg 7 om du inte ser delsummor visas korrekt, eftersom "Total On" listrutan glider ibland till en annan, irrelevanta fält. Spara rapporten genom att trycka "kontroll-s" och skriva en rapport namn.

9 Börja skapa en annan rapport med en delsumma på "genre." Börja genom att upprepa steg 3, högerklicka på "Kategori" -fältet i den nya rapporten. Lägg märke till att detta område går till den vänstra sidan av rapporten och att rapporten visar varje kategori inom sitt eget område.

10 Upprepa anvisningarna från steg 6 och 7. Lägg märke till nya, löpande summa att rapporten visar; varje kategori ( "how-to" och "romance") har sin egen delsumma.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com