Hur man ställer in Freespire på XP som en Dual Boot

April 4

Hur man ställer in Freespire på XP som en Dual Boot


Freespire är en typ av Linux-distribution baserad på Ubuntu. Det har många funktioner, till exempel en LiveCD som tillåter användaren att starta datorn med Freespire CD och har hela Freespire operativsystemet att prova utan att någonsin installera det. Liksom Ubuntu, har den förmågan att installera sig själv för att skapa en dual boot dator --- en dator där två separata operativsystem finnas på samma hårddisk så att användaren kan välja vid uppstart vilket system de vill använda.

Instruktioner

Partitionera hårddisken När Inga tomma partitioner Finns

1 Sätt i GParted LiveCD i CDRom och starta om datorn. Du kommer att bli tillfrågad med en meny där standardalternativet är "GParted Live." Tryck på "Enter" för att fortsätta.

2 Välj standard "Rör inte tangentuppsättning" alternativet på "Konfigurera Console-Data" -skärmen. Tryck på "Enter".

3 Tryck på "Enter" för att acceptera standard för "Språkinställningar" och "Vilket läge föredrar du?" Den begränsade GParted systemet startar.

4 Klicka på Windows XP-partitionen för att välja det. Detta är typiskt antingen en FAT32 eller NTFS-filsystemet, som båda kommer att märkas tydligt i fönstret. Klicka på "Ändra storlek / Flytta" -knappen. Ett nytt fönster kommer att visas som visar endast XP-partitionen och de tillgängliga alternativen. Baren som representerar XP-partitionen bör bestå av två färger: gul och vit. Gult representerar använt utrymme medan vitt representerar ledigt utrymme. Vid vardera änden av skiljeväggen bar, finns det en svart triangel. Klicka och dra den högra triangeln åt vänster minskar mängden vitt på höger sida. Ju mer du drar åt vänster, desto mindre utrymme lämnas för Windows XP att använda och mer utrymme kommer att göras tillgängliga för Freespire att använda. Klicka på "Ändra storlek / Flytta" i det här fönstret för att acceptera ändringarna.

5 Klicka på knappen "Apply". Var säker på att du vill fortsätta innan du klickar på "Apply" på varningsskärmen. Processen startar och kan ta flera minuter, beroende på storleken på partitionen som storlek. Klicka på "Close" när du är klar.

6 Välj den nya, ledigt utrymme genom att klicka på den. Det kommer att märkas "Ej tilldelade". Klicka på "Ny" -knappen. Ett nytt fönster kommer att dyka upp så att du kan konfigurera partitionen. Ändra filsystemet "ext2" till "oformaterad". Klicka på "Lägg till" för att acceptera ändringarna. Klicka på "Apply" för att bekräfta ändringarna, och igen för att bekräfta. Klicka på "Close" när du är klar.

7 Dubbelklicka på den stora röda knappen längst upp till vänster på skärmen. Ett nytt fönster kommer att dyka upp. Välj alternativet att starta och klicka på "OK". GParted pausar innan punkten återstart. Det kommer att uppmana dig att ta bort GParted LiveCD. Ta ut skivan och tryck på "Enter".

8 Starta i Windows. Windows bör automatiskt upptäcka ändringen och kör sitt Checkdisk programmet. När det är klart kommer det att starta om datorn igen. Återigen, låt den starta upp Windows XP. När du är klar, sätter den Freespire LiveCD och starta om datorn.

Installera Freespire som en del av en Dual-boot dator

9 Välj "Installera Freespire" i menyn, eller låta 30 andra nedräkningen för att automatiskt välja det. När välkomstskärmen visas, klicka på "Nästa". Acceptera standard för tangentbordslayout och klicka på "Nästa".

10 Klicka på "Avancerad installation" på "Installation Method" skärm. Detta alternativ gör att du kan välja den nya partitionen på vilken du kan installera Freespire. Om du skulle välja "Ta över en hel hårddisk", skulle installatören radera hela hårddisken lämnar dig med Freespire som enda verksamma. Klicka på "Nästa" för att fortsätta.

11 Välj "Okänd" partition i rutan Disk Information. Detta är den partition som vi gjort med hjälp av GParted. Även fallerat, se till att "Skriv MBR" check-box har en bockmarkering i det. Klicka på "Nästa" för att fortsätta.

12 Ange ett namn för datorn i "Namn på den här datorn" fältet. Ange ditt namn i "Fullständigt namn" -fältet. Ange önskat användarnamn i "ditt användarnamn" fältet. Detta fält fylls i automatiskt med hjälp av den information som du har angett för ditt fullständiga namn. Du kan ändra den, eller acceptera vad det skapade. Ange ett administratörslösenord två gånger, är andra gången för att bekräfta.

13 Verifiera inställningarna som anges på skärmen. Om du behöver göra några ändringar, använd "Back" -knappen. Annars klickar på "Finish" för att fortsätta. Klicka på "Ja, jag är säker" på varningsfönstret som dyker upp. Installationen kan ta tio till femton minuter. När den är klar, klicka på "OK" för att starta om datorn. Installeraren kommer att stanna upp och kräver att du tar bort Freespire LiveCD. Tryck på "Enter" när du är klar.

14 Låt datorn att starta i det nya Freespire operativsystemet. Du kommer att uppmanas att acceptera ljud och andra inställningar innan du hämtar till det nya skrivbordet. Defaults är alla acceptabla. När Freespire är klar att starta, starta om datorn.

15 Ta reda på om de nya startmenyn visas inte bara Freespire men Windows som alternativ för att välja och starta upp. Om Windows är inte ett alternativ, välj "återuppspåra." Systemet startar då tillbaka till Freespire. Återigen, gör det möjligt för datorn att helt starta upp innan du startar den. Du bör nu se "Microsoft" som ett alternativ. Om så önskas, pil ner för att markera den och trycka på "Enter" för att starta upp Microsoft Windows XP.

Tips

  • Var noga med att säkerhetskopiera alla filer du vill behålla som är närvarande inom den befintliga operativsystemet Windows XP. Partitionerar en enhet skulle kunna misslyckas, vilket skulle resultera i behovet av att helt formatera hårddisken och börja om från början.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com