Integrerad grafik Vs. Dedikerad grafikkort

November 30

Integrerad grafik Vs. Dedikerad grafikkort


När du köper en ny dator, är ett viktigt beslut som du måste göra om att köpa en dedikerad eller integrerad grafiklösning för ditt system. En snabb titt på de viktigaste skillnaderna kan hjälpa dig att fatta rätt beslut för din nya dator.

Den fysiska skillnaden

Den största skillnaden mellan integrerad grafik och dedikerade grafikkort är den fysiska hårdvaran. En integrerad grafikkortet är byggd som en del av moderkortet, medan en dedikerad grafikkort är en separat komponent till den dator som är ansluten till en expansionsplats på moderkortet.

Användbarhet

På grund av skillnader i arten av dessa två typer av grafikkort, dedikerade grafikkort fungera som en mer flexibel och lättservad lösning. Om antingen moderkortet eller grafikkortet misslyckas på en integrerad grafiklösning, måste båda komponenterna bytas ut. Med ett dedikerat grafikkort, kan du enkelt byta ut en trasig grafikkort utan att behöva byta ut några extra delar.

Kosta

Även integrerade grafiklösningar är inte lika funktionsdugliga, de är mycket billigare. Eftersom komponenten inbyggd i moderkortet, integrerade grafikkort kostar mindre än dedikerade kort. Dedikerade kort har ett brett prisklass, med några kostar lika mycket som priset på en low-end dator.

Prestanda

Dedikerade grafikkort presterar mycket starkare än integrerade grafiksystem. Eftersom dedikerade kort har sitt eget minne och processorkraft, de har möjlighet att ta mycket mer krävande processer än en integrerad grafiksystem. Integrerade system tenderar att använda systemet RAM för att hjälpa beräkna grafiska processer, vilket gör systemet mindre effektivt.

Att välja rätt lösning

När man bygger en ny dator, är det viktigt att komma ihåg vad du funderar på att bygga den för. Om du sätta ihop en enkel dator för att hantera ordbehandling, e-post och surfning, då mest troligt att du inte kommer att behöva spendera extra pengar på ett dedikerat grafikkort. Men om du funderar på att använda datorn för grafiskt intensiva program som videospel, är en dedikerad grafikkort nästan ett måste för de flesta program på marknaden.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com