Hur för att immobilisera en bärbar dator

March 5

Hur för att immobilisera en bärbar dator


Bärbara datorer är minidatorer som lätt kan transporteras från en plats till en annan. Det är denna rörlighet som gör dem så värdefull. Tyvärr betyder det här också dem lätta att stjäla. Installera laptop säkerhetsanordningar är det säkraste sättet att immobilisera en bärbar dator, men det är också ett sätt att få det tillbaka efter att den har blivit stulen.

Instruktioner

1 Installera ett lås eller kabel för att förhindra att din bärbara dator från att flyttas från sin plats. Kablarna är tillverkade av stål och passar in i säkerhetsuttaget på sidan av din bärbara dator. Den tvådelade kit kommer med en nyckel, medan ett stycke kit har en inbyggd kombinationslås. Låsen är bara så säker som det objekt som de är bundna. Använd en möbel som spikas ner, om det är möjligt.

2 Använd tie-down fästen förutom kabeln för extra skydd. Konsolerna passar bärbara datorer ungefär 10 till 18 inches bred beroende på modell, och ge skydd i ett öppet eller stängt läge. De kan skruvas ner till ett skrivbord som används ofta, eller bunden med en säkerhetskabel. Tie-down konsoler kommer med ett par laserskurna tangenter som låser enheten på plats.

3 Lagra datorn i en bärbar skåp. En bärbar dator skåp håller bärbara datorer skyddas med två lager av skum på insidan och tunga stål på utsidan. Den kan monteras vertikalt eller horisontellt i hemmet, på kontoret eller i bilen. Den bärbara datorn kan inte laddas medan insidan, på grund av att den port som blockeras av den bakre delen av skåp.

4 Installera stöld återvinning programvara, såsom LoJack för bärbara datorer. Även om det inte fysiskt kan immobilisera det, kan brottsbekämpande myndigheter använder tekniken för att hjälpa återställa din bärbara dator. Programvaran använder GPS eller Wi-Fi-information för att hitta din stulna bärbara dator på en karta. Om den bärbara datorn inte kan återvinnas eller du behöver för att skydda känslig information, enhetslåset blockerar laptop och hindrar den från att användas. Du kan även visa kontaktinformation i fall det visar sig genom en god samarit. Data Delete-funktionen raderar distans filer på enheten för att förhindra identitetsstöld.

Tips

  • Överväga att installera ett larm. Det liknar en bil larm och använder en rörelsesensor för att detektera rörelse.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com