Hur felsöker jag en Windows Home Server som känner inte igen en UPNP Router?

November 28

Windows Home Server är en Microsoft-produkt som ger media server, säkerhetskopiering och dokumenthanteringsfunktioner till datorer i ett lokalt nätverk hemma. Windows Home Server innehåller också en fjärråtkomstfunktionen, så att du kan dela foton och hemvideor med människor över Internet. Windows Home Server kommunicerar med routrar Använda UPnP och vidarebefordrar de nödvändiga portarna så att folk kan få tillgång till programmet via Internet. Om automatisk konfiguration inte fungerar, kan det finnas ett problem med din router konfiguration eller så kan du skicka de nödvändiga portarna till Windows Home Server-datorn manuellt.

Instruktioner

1 Kontrollera att routern är påslagen och Windows Home Server dator är ansluten till det med en vanlig Ethernet-kabel.

2 Öppna routern konfigurations Detaljer sida genom att klicka på "Inställningar" i Windows Home Server-konsolen det, klicka på "Remote Access" klicka på "Inställningar" klicka på "OK" och klicka på "Router Configuration Detaljer."

3 Öppna routerns konfiguration webbsida genom att klicka på "Konfigurera routern" på routern konfigurations Detaljer sida och logga in med routerns användarnamn och lösenord.

4 Navigera till routerns UPnP konfigurationssida och aktivera UPNP om det inaktiveras. Rådgör med din routertillverkaren dokumentation för mer information.

5 Leta upp din routers firmware uppdatering sida. Kontrollera routerns tillverkarens webbplats för en uppdaterad firmware version och ladda upp den med hjälp av routerns sida firmware om det finns en.

6 Kör routerns konfigurationstest igen genom att klicka på "Uppdatera" på routern konfigurations sidan Information.

7 Navigera till routerns port forwarding sida och framåt TCP-portarna 80, 443 och 4125 till Windows Home Server datorns IP-adress om UPNP fortfarande inte fungerar som den ska. Rådgör med din routertillverkaren dokumentation för mer information om vidarebefordran portar.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com