Hur du aktiverar TCP-wrappers i openSUSE

March 19

OpenSUSE Linux operativsystem tillåter användning av många programvarupaket som utnyttjar Transmission Control Protocol (TCP) över nätverk. Sådana paket inkluderar webbservern Apache paket som kallas "httpd", filöverföringsprotokoll (FTP) applikationer för uppladdning och nedladdning till fjärrservrar och webbläsare. TCP kan manipuleras av hackare, vilket gör det möjligt att bli en säkerhetsrisk. För att stärka TCP, är det möjligt att installera ett program som kallas "tcpd" på ett OpenSUSE-system, liksom andra Linux-system.

Instruktioner

1 Logga in på OpenSUSE dator på vilken du vill installera och aktivera tcpd TCP wrapper demonen.

2 Starta YaST pakethanteringsverktyget. Om du kör K Desktop (KDE) grafiskt gränssnitt, klicka på kickoff-applet (geeko). Klicka på "Dator" fliken för att göra det aktivt, klicka sedan på "Administrator Settings." Ange ditt root (superanvändare eller administratör) lösenord när du uppmanas och tryck sedan på "Enter" på tangentbordet. Om du använder Gnome grafiska gränssnittet, klicka på menyraden och klicka sedan på "Control Center" val. I menyn, klicka på "YaST."

3 Skriv in bokstäverna "tcpd" i textrutan bredvid knappen "Sök", klicka sedan på att söka för att starta en sökning efter paket som rör tcpd. I sökresultaten, placera en bock i rutan bredvid tcpd notering som ska visas högst upp i listan. Att påbörja installationsprocessen för tcpd, klicka på "Acceptera" -knappen i det nedre vänstra hörnet.

4 Vänta tills installationen progression indikator som visar att tcpd har installerats och indikatorrutan försvinner. Stäng pakethanteringsfönstret YaST.

5 Starta din OpenSUSE dator så tcpd demonen startar färsk vid uppstart och så alla andra program som använder TCP på systemet kommer att startas också. Den tcpd programmet kommer nu att vara i drift på din OpenSUSE systemet, skanning och filtrering TCP-anslutningar som de görs mellan datorn och andra fjärrsystem. Nu när det är aktiverat, kan du nu använda den för att implementera programmet säkerhetspolicy som önskas.

Tips

  • Den tcpd TCP wrapper är ganska effektivt, men det hindrar inte hackningsförsök mot datorn genom andra medel, såsom genom öppna kommunikationsportar på datorn. Överväga att lägga en nätverksrouter mellan datorn och Internet för ytterligare säkerheten i ditt system i samband med tcpd omslaget paketet.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com