Hur kan vi minska Bildstorlek i XP

May 17

Hur kan vi minska Bildstorlek i XP


Microsoft buntar flera tillbehörs program med sitt operativsystem Windows. Windows XP har Microsoft Paint tillbehörs ansökan, som är lätta grafikprogram som låter dig redigera bilder. Du kan ändra storlek, konvertera och lägga till enkel text och ändringar till bildtyper som BMP, JPG och GIF. Programmet ger ett snabbt och enkelt sätt att ändra storlek på ditt hem bilder på din Windows-dator.

Instruktioner

1 Klicka på "Start" -knappen i Windows och välj "Alla program." Klicka på "Tillbehör" och klicka sedan på "Microsoft Paint." Detta öppnar tillämpningsprogrammet.

2 Klicka på "Arkiv" menyn och välj "Öppna". Dubbelklicka på den bild du vill ändra storlek på för att öppna den i Paint.

3 Klicka på "Bild" menyn och välj "Ändra storlek." En dialogruta öppnas med inmatningsrutor för att ändra storlek på bilden.

4 Markera kryssrutan "Behåll bildförhållande." Detta undviker förvrängning när du ändrar storlek på bilden. Ange den nya bildstorleken med hjälp av en procentsats av bilden. Till exempel, om du vill förminska bilden till hälften av sin nuvarande storlek, anger 50 i den horisontella textrutan. Den vertikala storleken ställs in automatiskt till 50 också.

5 Klicka på "OK" för att spara dina inställningar. Om du är missnöjd med den nya storleken, och du vill göra om inställningarna, klicka på "Ångra" i verktygsfältet och upprepa dessa steg.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2023 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com