Hur man ställer in Projekt Kataloger i Python

January 1

programmeringsspråket Python kan du interagera med filsystemet oavsett systemet det körs på. Detta gör att du kan läsa, skriva och köra filer. Du kan också använda filsystemet för att skapa kataloger. Använda Python att skapa kataloger är mycket användbar när du vill automatisera katalogen skapandeprocessen, till exempel när du använder samma katalogstrukturen för flera projekt. Du kan skriva ett Python-skript och använda det i alla framtida projekt för att ställa in projektkataloger.

Instruktioner

1 Öppna "IDLE" textredigerare som kommer med Python nedladdning. IDLE textredigerare finns i Program (eller Program för Mac), i Python katalogen. En tom källkod filen öppnas i tomgångstextredigeringsfönstret.

2 Spara det tomma källkodsfil till den katalog som du väljer. Denna katalog kommer att vara där projektkataloger kommer att skapas. Håll IDLE textredigerare öppen efter att ha sparat filen.

3 Importera "OS" modul genom att skriva följande uttalande på toppen av källkoden fil:

import os

4 Skapa en mapp med namnet "yttre" genom att anropa funktionen os.mkdir, så här:

os.mkdir ( 'Yttre')

5 Skapa en kapslad mapp med namnet "Inre" så här:

os.mkdir ( 'Yttre \ Inre')

6 Kör skriptet genom att trycka på "F5." Skriptet skapar två kataloger, en i den andra, i samma katalog som skriptet. Du kan flytta detta skript till en katalog du vill och köra den för att skapa projekt kataloger som helst. Du kan anpassa katalogstrukturen för att passa ditt projekt; bara vara noga med att använda två snedstreck när du skriver sökvägar, som visas i steg 5.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com