Hur ta isär en Compaq Presario Notebook

December 22

Oavsett om den bärbara datorn är död och du vill undersöka de inre komponenterna eller om du behöver bara uppgradera en del, det finns skäl till varför du kanske isär datorn. Ta isär en Compaq Presario notebook är en mer komplicerad uppgift än demontering en vanlig stationär dator på grund av hur små delarna är. Du måste se till att ta bort delar i rätt ordning för att undvika att skada några komponenter som är sammankopplade.

Instruktioner

1 Stänga av Compaq Presario notebook. Stäng den bärbara datorns lock och vända hela enheten över.

2 Tryck ner knappen batteri aren och skjut den åt vänster. Dra ut batteriet ur Presario bärbara och ställ den åt sidan.

3 Ta bort de fem skruvarna på undersidan av fallet med Phillips-skruvmejsel. Dra bort de två plastskydden som döljer minne och hårddisk portar.

4 Ta fliken ovanpå hårddisken. Lyft ut hårddisken ur den bärbara datorn och ställ den åt sidan. Dra minnesmodulerna från moderkortet hamnar.

5 Leta reda på det trådlösa nätverkskortet till vänster om minnesmodulerna. Koppla ur de två kablar som är anslutna till toppen av nätverkskortet. Ta bort skruvarna som håller kortet på plats och lyft sedan ut kortet ur den bärbara datorn.

6 Ta bort skruven på höger sida av fallet som håller CD eller DVD-enheten till den bärbara datorn. Skjut enheten ur fodralet.

7 Ta bort de återstående skruvarna längs den övre kanten av fallet som håller tangentbordet på plats. Vänd Compaq Presario bärbara tillbaka över och lyft öppna locket.

8 Skjut den tunna kanten av platt skruvmejsel under plastremsan ovanför tangentbordet. Tryck skruvmejseln uppåt tills remsan dyker av den bärbara datorn. Dra plastremsan utanför och ställ den åt sidan.

9 Lyft den övre kanten av tangentbordet mot dig. Koppla moderkortet kabeln som är ansluten till botten av tangentbordet. Ställ tangentbordet åt sidan.

10 Koppla kabeln löper från LCD-skärmen till moderkortet. Ta bort skruvarna som förbinder skärmen till den bärbara datorn och dra skärmen av den bärbara datorn fallet.

11 Ta bort de återstående skruvarna som förbinder moderkortet till den bärbara datorn fallet. Lyft moderkortet ur fodralet för att avsluta demontering av datorn.

Tips

  • Vissa Compaq Presario bärbara modeller har också en låsflik på botten av tangentbordet. Efter bortkoppling av moderkort kabel måste du också glida fliken i olåst läge innan tangentbordet kan tas bort.
  • Om du också vill ta isär LCD-skärmen, måste du lossna gummiproppar och sedan ta bort skruvarna under dem. Dra locket på skärmen och sedan koppla bort omriktaren ombord.
  • När du installerar minnesmodulerna måste du sätta dem på en 45-graders vinkel eller de kan gå sönder.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2023 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com