Hur är databaser som används i den verkliga världen?

June 8

Hur är databaser som används i den verkliga världen?


Databaser används naturligtvis i affärsapplikationer och finansiella transaktioner; dock databaser inte bara används för affärsapplikationer. Din butik, bank, videouthyrning butik och favorit klädaffär alla använder databaser för att hålla reda på kund, lager, anställd och bokföringsuppgifter. Databaser tillåter data att lagras snabbt och enkelt och används i många aspekter av ditt dagliga liv. Denna artikel har lagras i en databas och dess innehåll var hämtas och visas i webbläsaren.

Historia

Flera typer av databaser har funnits sedan början av 1960-talet; var dock den vanligaste typen av databasen skapades inte förrän i början av 1970-talet. Relationsdatabaser är den mest använda typen av databas. Skapad av EF Codd har relationsdatabaser gett upphov till en digital organisatoriskt verktyg som används av många företag och privatpersoner. Datorsystem ersatte föråldrade former av papperskommunikation och papper fillagring. Databaser användes som ett sätt att lagra och hantera stora mängder information digitalt. Företag började använda databaser för ett medel för inventering spårning, kundhantering och redovisningsändamål.

Betydelse

Övergången från papper till databaser var ett stort steg i ledning och lagring. Databaser är mycket mer effektiva än papper lagring i att de tar upp mindre utrymme, är lätt nås av flera användare samtidigt och kan överföras långa sträckor med nästan ingen fördröjning. Användningen av databaser tillåtet för uppkomsten av företagets infrastruktur, kreditkort, e-post och Internet. Databaser medger att data delas över hela världen i stället för att inrymt i ett läge på en fysisk papper.

Fungera

Databaser används nästan överallt, inklusive banker, detaljhandel, webbplatser och lager. Banker använder databaser för att hålla reda på kundkonton, saldon och insättningar. Butiker kan använda databaser för att lagra priser, kundinformation, försäljningsinformation och kvantitet till hands. Webbplatser använder databaser för att lagra innehåll, kundinloggningsinformation och preferenser och kan också lagra sparade användarinmatning. Lager använder databaser för att hantera lagernivåer och lagringsplats. Databaser används överallt där data behöver lagras och enkelt hämtas. Arkivskåpet har alla men ersatts av databaser.

typer

Det finns flera typer av databaser som kan användas i verkliga scenarion. Platt-fil databaser är i allmänhet vanliga textfiler som kan användas av lokala tillämpningar för att lagra data. Platta filer är inte lika populär som relationsdatabaser. Relationsdatabas är databaser med relaterade tabeller av information. Varje tabell har ett antal kolumner eller attribut och en uppsättning poster eller rader. Relationsdatabaser är populära på grund av sin skalbarhet, prestanda och användarvänlighet.

fördelar

Eftersom databaser lagras digitalt, kan flera användare på olika platser visa data i mer än en gång plats. Eftersom bankerna lagra sin kundinformation och tillgodohavanden i en databas, kan du använda någon gren för insättningar och uttag. Databaser tillåter större flexibilitet eftersom de är i ett digitalt format. Företag använder databaser för inventering och post prissättning. En butikskedja kan se när butikerna är låg i lager och automatiskt beställa mer. Priserna kan uppdateras hela landet omedelbart jämfört med att manuellt behöva göra det vid varje butik. Databaser används för att distribuera data snabbt och enkelt eftersom de bara uppdateras en gång och kan läsas av många användare.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com