IP GRE Protocol

October 3

IP GRE Protocol


Generic Routing Encapsulation (GRE), är en procedur som används för att skapa virtuella privata nätverk, vanligen i samband med PPTP (PPTP). Dessa är både "tunnling" protokoll.

inkapsling

Termerna "inkapsling" och "tunnling" och utbytbara. Tunneling är processen att placera ett paket, inklusive dess huvud, inuti en annan.

Syfte

Genom denna metod kan säkerställas virtuella nätverk ägare den privata samma nivå av integritet som skulle kunna uppnås genom att sända data över en privat linje, även om den håller på att transporteras över en delad resurs, såsom Internet.

Tillvägagångssätt

Ett paket redo för sändning (inklusive dess Internet-protokoll header) avleds till PPTP programmet, vilket ger en rubrik. Detta paket krypteras i sin helhet. Resulterande data ges till GRE, som läggs på dess header och passerar paketet att backa till Internet skiktet, som lägger på en annan IP-huvudet för sändning. Vid den andra änden, remsor Internet skiktet bort IP-huvudet och passerar paketet till GRE-programmet, som remsor av det sidhuvud och passerar paketorgan för dekryptering. Resultatet av detta steg är ett IP-paket som frisätts till sin destination över nätverket.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2019 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com