Hur man juridiskt spåra en e-post

October 2

Hur man juridiskt spåra en e-post


Alla e-postmeddelanden innehåller information som kan användas för att spåra ursprunget IP-adressen för e-post, liksom hela sin resa till inkorgen. Denna information är normalt döljs som standard i de flesta e-postklienter, men du kan hitta den i det fullständiga startfältet av e-post. När du har tillgång till det fullständiga startfältet, kan du bestämma den ursprungliga IP-adressen till den dator som skickade meddelandet. Det finns absolut inget olagligt om att titta på information som är direkt tillgängliga för dig i e-postrubriker.

Instruktioner

1 Justera e vyinställningar på din specifika e-postklient så att du kan se hela e-postrubriken. Som ett exempel, i Microsoft Outlook dubbelklicka på ett e-postmeddelande för att öppna det i ett eget fönster, klicka på "File" och sedan "Egenskaper". Den fullständiga e rubriken visas i botten av fönstret Egenskaper.

2 Sök igenom e-postrubriken, med start mot botten och gå tillbaka till toppen och leta efter linjer i e-postrubriken med texten "Subject" eller "Date".

3 Titta på varje rad ovanför "Subject" eller "Date" linjer. Du letar efter den första raden ser du som har någon text som liknar "mottagen från" eller "X emottagen: från" ". X-Originating-IP" eller Titta noga, eftersom det är lätt att förväxla en linje med texten "Inkom", vilket inte är korrekt.

4 Leta upp IP-adress i denna första raden du hittade med texten "mottagen från" eller "X-Originating-IP." Detta är IP-adressen till den dator eller enhet som skickat meddelandet.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com