Hur man skapar bokmärken i PDF-filer

November 19

Hur man skapar bokmärken i PDF-filer


PDF-filer är idealiska för att formatera datorbaserade romaner, rapporter och presentationer. Du kan låsa dina PDF-filer så att ingen annan kan redigera dem. Du kan också lösenordsskydda dokument, lägga till sidnummer och formatera sidor med bokmärken och ett kapitel panel. Lägga till bokmärken i Adobe Acrobat är enkelt och tar bara några sekunder. För att skapa dessa bokmärken, måste du ha en kopia av Adobe Acrobat eller någon annan typ av PDF Editor.

Instruktioner

1 Öppna PDF-fil med Adobe Acrobat.

2 Bläddra igenom PDF-dokumentet och hitta den sida där du vill skapa din första bokmärke.

3 Högerklicka på sidan och välj "Lägg till bokmärke." Bokmärkespanelen öppnas till vänster om dokumentet och ett nytt bokmärke märkt "Untitled" kommer att visas högst upp på panelen. Klicka på den nya bokmärke för att skapa en titel.

4 Upprepa dessa steg och lägga till så många bokmärken som du behöver i hela dokumentet.

5 Öppna Arkiv-menyn och klicka på "Egenskaper". På menyn Egenskaper, klicka på "Initial View" tab. Initial View fliken visar dig vad din PDF-dokument kommer att se ut när du öppnar först filen.

6 På den första Visa-menyn, klicka på "Navigation" -fliken. Den här fliken kan du visa dina bokmärken panel och sidan. På så sätt kan alla som öppnar dokumentet kommer automatiskt att se dina bokmärken bredvid dokumentet.

7 Klicka på "OK" och spara ditt arbete.

Tips

  • Adobe Acrobat är inte samma program som Adobe Reader. Kontrollera att du använder Adobe Acrobat när du skapar dina bokmärken.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com