Är Routrar monteras på väggen?

June 13

Är Routrar monteras på väggen?


En router är en nödvändig del av hårdvara för Internet nätverk. Montering routern på väggen kan spara golvyta och eliminera högar av kablar och sladdar. Eftersom väggarna kan störa vissa typer av routrar, dock kan du behöva justera din hårdvara för att göra en effektiv väggmonterad installation.

Kabellängd

De flesta routrar har flera kablar som är anslutna - Ethernet-kablar, strömkablar, telefonlinjer och kabellinjer är alla vanliga. I syfte att montera routern på väggen, kommer kablarna måste vara tillräckligt lång för att nå sina källor. Om du använder en trådbunden router, måste Ethernet-kabeln vara tillräckligt lång för att nå din dator från väggen. Ett stabilt monteringsmaskinvarusystem är nödvändigt för att hålla routern stadigt även med rörelse av sladdar och kablar.

Signalstyrka

Väggar kan orsaka trådlösa störningar med en router signal, särskilt om de är gjorda av tegel eller tjock cement. Om din router kommer att monteras i närheten av andra föremål som orsakar störningar, som metall dokumentskåp eller andra trådlösa enheter, kan signalen vara betydligt svagare av den tid det når din dator. För datorer som är längre bort, kan signalen inte resa långt nog. Väggmonterade routrar kan behöva ytterligare hjälp för att förlänga ett trådlöst nätverk.

vägg~~POS=TRUNC

Den typ av material din vägg är gjord av kommer att avgöra nivån på signalstörningar. Innerväggar gjorda av trä, gips, syntetiska material, aska block, och glas har en låg påverkan på trådlösa signaler. Tegel och marmor väggar har en medelhög nivå av störningar. Den högsta effekten kommer från betongväggar, skottsäkert glas och väggar med metallförstärkt betong.

antenn Överväganden

Om du monterar en trådlös router på väggen och har farhågor om signalstyrka, som ersätter antennen kan bidra till att minska trådlösa störningar. De flesta routrar har en rundstrålande antenn som sänder signalen i alla riktningar; om routern är monterad på en yttre vägg, kommer en del av signalen förloras. En enkelriktad, high-gain antenn sänder signalen i en enda riktning med extra styrka, vilket ger dig större kontroll över nätverket.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com