Hur man rapporterar stulna objekt på eBay

July 13

Stöld händer hela tiden. Människor stjäla objekt och försök att avlasta dessa stulna varor på oskyldiga människor. Webbsajter såsom eBay och andra auktionssajter är hem för många varor som stulna och / eller olagliga. Rapportering av sådana stulna föremål kan göras, och webbplatsägare kommer att ta bort sådana listor. eBay förbjuder försäljning av stulen egendom. eBay arbetar med och stöder brottsbekämpande myndigheter och deras ansträngningar att återvinna stulna varor och åtala medlemmar som lägger sådana varor.

Instruktioner

Rapportering stulna objekt

1 Skriv ut en kopia av noteringen du trodde att innehålla en stulen produkt (er). Se till att eBay platsen adressen skrivs i botten och datum. ser också till artikelnumret och användar-ID är på listan. Gör dig själv en kopia av noteringen.

2 Kontakta din lokala brottsbekämpande organ. De flesta sheriff avdelningar eller stads polismyndigheter kommer att ha en cyberbrott division. Ta den utskrift av objekt till avdelningen och prata med en detektiv. Berätta detektiv att använda eBays brottsbekämpning specifika webbformulär. Han måste innehålla all information om noteringen inklusive ärendenummer från polisrapporten som kommer att skrivas, notering artikelnummer och användar-ID för medlemmen publicera det stulna.

3 Få en kopia av polisrapporten. En undersökning kommer att inledas efter allt har skickats till eBay. eBays Verified Rights Owner (Vero) Programmet kommer att checka in noteringen eBay medlem och andra listor som personen har skrivit.

4 Kontakta eBays Verified Rights Owner (Vero) avdelning och följa upp ärendet för att se om några framsteg har gjorts.

Tips

  • Stulen egendom ingår poster tagna från privatpersoner, företag, organisationer, offentliga platser, regeringar, skolor, institutioner som skolor och högskolor.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2023 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com