Vad är funktionen av Ntdtcstp.Dll?

October 27

Om du hittar en fil med namnet Ntdtcstp.dll på din dator, kan de dator infekteras med ett farligt virus som kan tillåta någon att stjäla känslig information från din dator. Lyckligtvis kan du ta bort viruset genom att använda ett program som ingår i senare versioner av Windows.

Ntdtcstp.dll

Ntdtcstp.dll är en dynamisk länk bibliotek fil. Medan de flesta DLL-filer på datorn är helt säker, är Ntdtcstp.dll en av filerna som installerats av Turkojan.A trojan. Viruset använder de resurser som finns i registret för att utföra olika skadliga åtgärder på datorn.

Installation

Trojan virus maskerad som legitima applikationer såsom ett installationsprogram eller en fristående körbar, men när du kör dem, flera filer kopieras till din dator utan ditt medgivande. Dessa filer innehåller de verktyg viruset behöver korrupta systemet. Förutom att kopiera Ntdtcstp.dll filen på din hårddisk, Turkojan.A installerar också en körbar som heter mstwain32.exe och redigerar din Windows-registret; följaktligen kommer datorn starta viruset vid uppstart.

Viruset har andra alias:

Win32 / Mebnac.A (CA)
Troj / Agent-GMF (Sophos)
Backdoor.Win32.Turkojan.ake (Kaspersky)
Backdoor-CZP (McAfee)
Trojan.Agent.AHAB (Sunbelt Software)
TROJ_DELF.EFH (Trend Micro)

nyttolast

Turkojan.A klassificeras som en back-dörr-virus. Bakdörren virus kan vara särskilt farlig eftersom de tillåter en tredje part att styra systemet på distans. Med hjälp av en bakdörren virus, kan någon tyst aktivera din webbkamera eller spela nycklarna skrivit på tangentbordet. Genom att använda dessa metoder, kan en kriminell stjäla dina lösenord och få tillgång till säker personuppgifter.

avlägsnande

Lyckligtvis, antivirus program vars definition filer är up-to-date kan effektivt ta bort Turkojan.A från ditt system. Om du inte vill köpa ett antivirusprogram, kan du använda Windows Defender för att ta bort viruset istället. Windows Defender är ett program som Microsoft Corporation ger tillsammans med de senaste versionerna av Windows. Genom att köra en fullständig genomsökning av datorn med Windows Defender, kan du ta bort alla filer installeras av Turkojan.A från datorn. Du kan starta Windows Defender inifrån Kontrollpanelen.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com