Hur man skapar Mats i Photoshop

May 26

När du har tagit ett digitalt foto mästerverk, kan nästa steg vara att skriva ut från datorn och skjut in en storleks lämplig ram. Det finns en extra kreativ steg, men som du kan utföra för att dra mer uppmärksamhet till kamerans hantverk och matcha inredningen i ditt hem och kontor. Mats, som omger bilderna är oftast ses i cut-to-fit inramning butiker, men du kan skapa dina egna mattor med hjälp av Photoshop. Photoshop, ett grafikprogram paket tillgängliga från Adobe Creative Suite, erbjuder en mängd olika verktyg, färger, mönster och filter för att ge dina bilder en extra kring innan de gör det i ramen.

Instruktioner

1 Öppna Photoshop, klicka på "File" och välj "Nytt". Namnge filen "PhotoMat" och ange storlek. Att hålla sig med vanliga tavelramar, anser 11-tum med 8,5-tums dimensioner för en 6-tums av 4-tums bild eller lägga till egna preferenser. Dra ner menyn "Mode" och välj "CMYK Färg," klicka sedan på "OK" -knappen.

2 Klicka på "Paint Bucket" verktyg på "Verktyg" paletten på vänster sida av skärmen. Dra ner menyn "Fill" längst upp på skärmen och välj "Mönster". Klicka inuti mönsterrutan och välja en matta design för foto, såsom bubblor, tie-dye eller skrynklig siden. (Tillval) Flytta "Opacitet" reglaget åt vänster; minska opacitet toner ner färgerna i mattan, vilket kommer att göra ditt foto sticker ut mer.

3 Håll muspekaren innanför "PhotoMat" och klicka; lådan fylls med designen.

4 (Tillval) Dubbelklicka på den övre vänstra kvadraten på "Färgväljaren", som är de två överlappande färgade rutor i "Verktyg" paletten. Välj en enda färg färg, såsom något som matchar en av färgerna i bilden och klicka på "OK". Klicka i "PhotoMat" låda, som ändras till en bakgrund för att matcha färgen.

5 Dra ner "Arkiv" -menyn och klicka på "Öppna". Bläddra till den plats där fotot till mattan ligger på datorn och dubbelklicka på filen så att den öppnas i Photoshop. Dra ner menyn "Välj" och klicka på "All". När du ser de blinkande, streckade linjer genom att trycka på "Ctrl" och "C" på tangentbordet för att kopiera markeringen.

6 Klicka tillbaka till "PhotoMat" rutan och tryck på "Ctrl" och "V" för att klistra in kopian. Dra den på plats i mitten av mattan genom att klicka på "Flytta" verktyg, som ser ut som en svart pil huvud och kryss.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com