Hur man tar bort en dimension 8200 Dimension Processor

September 13

Dell Dimension 8200 är en stationär torn dator med en Intel Pentium 4-processor. Beroende på beställd konfiguration från fabriken, hastigheten på den medföljande processorn varierar mellan 1,5 och 2,4 GHz. Priset på begagnade Pentium 4-processorer har sjunkit kraftigt sedan Dimension 8200 släpptes, och om du köpt din Dimension 8200 med en low-end-processor, kan du nu njuta av en billig uppgradering genom att köpa en snabbare Pentium 4. Avlägsna den befintliga processorn är den första delen av uppgraderingsprocessen, och installerar den nya processorn innebär i stort sett att motverka dessa steg.

Instruktioner

1 Stäng av Dimension 8200 av och koppla bort alla kablar från tornet. Ta datorn tornet till en stadig arbetsyta. Ställa tornet på sin sida, med den högra sidan av datorn vänd uppåt.

2 Skjut plastknapparna på toppen och botten av datorn tornet (som nu ska möta vänster och höger), och svänga sidopanelen av tornet upp och framåt. Sidopanelen stannar upp på egen hand när det är helt öppet.

3 Ta bort strömkabeln från moderkortet fläkthuvudet mellan den andra och tredje minnesmodulplatser. Märk kabeln så att du inte kommer att glömma att ersätta den senare.

4 Ta bort strömkabeln från den yttre strömanslutning mellan processorn och expansionskortplatser. Markera denna kabel också.

5 Leta upp plastkåpan som täcker processorns kylfläns. Svänga det upp mot baksidan av datorn.

6 Skjut metallplattan som sträcker sig från var och en av hallarna som håller kylflänsen till moderkortet. När en dyna trycks, är hållaren frigörs och kan lyftas fritt från kylflänsen.

7 Ta bort kylflänsen från toppen av processorn. Med tiden kan kylpasta orsaka de två ytorna för att binda något. Vrid kylflänsen något för att frigöra den från processorn.

8 Lyfta på metallarmen på sidan av processorsockeln. Med armen höjs helt kan processorn lyftas ut ur uttaget. Ta bort processorn och placera den på ett säkert ställe.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2023 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com