Hur får Lens Blinkar Photoshop

April 11

Hur får Lens Blinkar Photoshop


En lins blixt, även känd som en linssignalljus, kan skapas i fotografi naturligt när något ljus som inte hjälper forma bilden kommer in i linsen och träffar kamerans film eller digital sensor. En lins flare kan användas för att öka betydelsen av en bild. Emellertid är det vanligen en oönskad artefakt, eftersom den ofta tvättar ut en bild. Om fotografiet inte har en linssignalljus från när den togs, kan denna effekt tillsättas i efterhand genom program som Photoshop.

Instruktioner

1 Med bilden öppen dubbelklicka på bakgrundslagret i "Lager" fönstret. Detta kommer att låsa upp bakgrundslagret.

2 Skapa ett nytt lager genom att antingen välja "Skapa ett nytt lager" knappen längst ner på "Lager" fönster; trycka på kortkommandot "Shift", "Ctrl" och "N"; eller gå till fliken "Lager", välja "Ny" och sedan välja "Lager" alternativet. Se till det nya lagret är ovanför bakgrundslagret i lager kö.

3 Fyll det nya lagret med en solid färg. Svart är enklast. Photoshop kommer inte att tillåta dig att använda en linssignalljus till ett tomt lager. Därför måste det nya lagret har en färg. Gå till "Redigera" -fliken och välj "Fill". När "Fill" dialogruta öppnas, ändra "Använd" till "Black".

4 Ändra synlighetsinställningarna för det nya lagret genom att välja ögongloben bredvid lagret i "Lager" fönstret. Detta kommer att dölja det nya lagret, som nu är en solid svart, så att du kan se den ursprungliga bilden.

5 Med bakgrundslagret markerat tillämpa linssignalljus filtret genom att gå till "Filter", välja "Render" och sedan välja "Ljusreflex" alternativet. En "Ljusreflex" dialogruta öppnas. I dialogrutan detta kommer du att tillämpa inställningarna för linssignalljus.

6 Flytta lens flare till önskad plats genom att klicka på förhandsgranskningen. I mitten av lens flare kommer att flytta till den plats du klickar på. Du kan ändra ljusstyrka och typ av lins flare genom att spela runt med de andra alternativen.

7 Lossa lens flare som du just har skapat eftersom den skapades på originalbilden. Om du sparar bilden nu du inte kommer att kunna ångra linssignalljus effekt senare.

8 Ändra synlighetsinställningarna för dolda lager så att den är synlig. Med detta skikt valt återanvända objektivet flare filtret. Photoshop kommer ihåg platsen och inställningarna för linssignalljus från förra gången filtret tillämpades.

9 Ändra blandningsläget för det nya lagret från normal till skärmen. Med objektivet flare skiktet markerad i "Lager" fönstret väljer pilen bredvid ordet "Normal" och ändra det till "Screen." Detta kommer att bli av alla svarta på linsen flare lagrar, så du nu se den ursprungliga bilden och linssignalljus.

10 Spara bilden som en Photoshop-fil (PSD) så att du kan ändra lins flare inställningarna i framtiden.

Tips

  • Om solen syns på bilden, är den bästa positionen för linssignalljus direkt på solen.
  • Du kan skapa en linssignalljus på den ursprungliga bilden utan att skapa ett nytt lager; men du riskerar att skriva över den ursprungliga bilden och inte kunna ångra lens flare effekt i framtiden.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com