Hur man Felsöka med DBX

June 16

Hur man Felsöka med DBX


DBX är en populär Unix-baserade debugger som utvecklats av Berkeley examen Mark Linton. Det är främst hittas på AIX, BSD, IRIX och Solaris UNIX-system, men det är också tillgänglig på IBM z / OS-system. Alla program som är skrivna i Pascal, Fortran, C eller C ++ kan korrigeras med DBX. DBX kan du undersöka enstaka källrader eller maskininstruktioner en i taget medan du visar den totala driften av programmet. Detta tillåter dig att utvärdera och manipulera ett brett spann av variabler.

Instruktioner

1 Starta DBX sessionen. I skalprompten skriver DBX kommandot "$ dbx." Programmet kommer att fråga efter namnet på den fil du vill skall undersökas. Om du vill läsa och felsöka ett särskilt program, typ "$ dbx" följt av programnamnet i skalprompten. DBX börjar köras automatiskt. Det kommer först leta efter och läsa installationsfilen ".dbxrc."

2 Redigera dina kommandorader. DBX erbjuder linjeredigeringsfunktioner som liknar dem i Korn Shell. Om du vill aktivera den här funktionen anger kommandot "set -o" eller "set redigera." DBX ger också en redigeringsfunktion som liknar användningen av VI. Att vända detta på anger "set -o vi" eller "set redigera vi."

3 Ställ brytpunkter i programmet. När du felsöka med DBX, kommer det att sluta och rapportera varje gång den når en brytpunkt. Ställ brytpunkter där du misstänker att det finns fel i programmet. När DBX stannar, kommer du att kunna använda kommandon för att inspektera och redigera program. Att sätta en brytpunkt anger kommandot "stopp". För att ta bort en brytpunkt anger "delcmd" i underkommando.

4 Köra DBX. För att starta felsökningsprocessen, helt enkelt in i underkommando "run". Fler process felsökning aktiveras. Programmet kommer att pågå tills den når en brytpunkt eller processen är klar.

5 Slå på spårning. Spårning kan du antingen skriva ut eller se en visning av felsökningsprocessen. Ange kommandot "spår" för att aktivera den här funktionen. Spåra felsökning gör DBX kör mycket långsammare, men ger dig möjlighet att se exakt vad DBX gör.

Tips

  • För att köra skalkommandon utan att lämna från DBX använder underkommandot "sh".

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2023 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com