Hur man registrerar en .edu domännamn

January 23

Hur man registrerar en .edu domännamn


Domännamnet för en webbplats är unik identifierare som matas in i webbadressen eller adressfältet i en webbläsare och leder användarna till önskad webbplats. Varje webbplats består av ett prefix, domännamn och suffix. Den "Edu" suffix används för att identifiera och särskilja utbildningsinstitutioner eller skolor. Du måste uppfylla kraven för att registrera ett "Edu" domännamn, vilket innebär att du måste vara en fullt ackrediterad eftergymnasial lärosäte eller skola. Den "Edu" förlängning är också ofta begränsad till skolor i USA.

Instruktioner

1 Navigera till http://net.educause.edu/edudomain/index.asp. Den "Edu" domänregistrering sköts uteslutande av Educause, en ideell förening vars mål och uppdrag är att främja högre utbildning genom att främja användningen av informationsteknik. Klicka på "Begär en ny domän" länken som finns högst upp på sidan.

2 Rulla längst ned på sidan och ange önskad "Edu" domännamn i ".edu Domain Name Tillgänglighet Lookup" rutan. Klicka på "Check Domain" -knappen för att starta sökningen. Om domännamnet är tillgängligt, kommer du att presenteras med en skärm som säger "Finns att begära!". Om domänen inte är tillgänglig, kommer du att presenteras med en "är inte tillgänglig" meddelande. Klicka på "Check annan domän" och fortsätta söka efter ett domännamn tills du får "Finns att begära!" meddelande.

3 Klicka på "Begär Denna domän" för att fortsätta med registreringen av din "Edu" domännamn.

4 Ange Institution namn och stad och för tillstånd för den önskade "Edu" domän och klicka på "Sök" för att bekräfta. Din eftergymnasial institution måste vara ackrediterade av en myndighet på den amerikanska Department of Education lista över nationellt erkända ackrediteringsorgan. Du kommer att presenteras med en lista med poster som matchar din institution. Om önskad institution inte är ackrediterad, kommer du inte att kunna registrera en "Edu" domän.

5 Klicka på länken till den önskade institutionen namn. Du kommer att föras till "Skapa Domän Lösenord" sida. Ange önskat lösenord och klicka på "Nästa".

6 Ange namnet på en "administrativ Kontakt", "Teknisk kontakt" och "Faktureringskontakt."

7 Ange den primära och sekundära domännamnsservrar (DNS) där din webbplats kommer att vara värd. Om du är osäker på vad DNS bör du kontakta din Internetleverantör för rätt information.

8 Vänta ett verifieringsmeddelande på din "Edu" domän. Educause kommer att granska din ansökan och avgöra om din institution kan registreras. Din begäran kommer att behandlas i den ordning de tas emot, och det kan ta tre till tio dagar för godkännande.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2023 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com