Hur att installera och byta minne på en Compaq Desktop PC

June 25

Hur att installera och byta minne på en Compaq Desktop PC


Installera mer minne och ersätta befintliga minne på en Compaq stationär dator för att förbättra prestanda och för att möjliggöra installation och drift av vissa program. Varje programpaket eller spel har en minsta erforderlig mängd minne som den behöver för installation eller drift. Många spel och program springa mycket snabbare med mer än ett minimum mängden installerat minne. Lär dig att uppgradera minnet på en Compaq dator för att förbättra prestanda eller för att tillåta ytterligare programvara som ska installeras.

Instruktioner

1 Säkerhetskopiera hårddisken på Compaq stationär dator innan du uppgraderar, installerar eller byter ut minnesmoduler.

2 Stäng av systemet genom att använda "Stäng" -funktionen på menyn "Start".

3 Koppla ur strömkabeln från datorns baksida, och lossa skruven som håller lock på plats. Skjut kåpan från datorn.

4 Anslut den ena änden av det antistatiska handledsbandet till en jordad terminal på ett eluttag eller metallram datorlådan, och bandet den andra änden runt antingen handleden.

5 Tryck båda kvarhållande flikar för en enda minnesmodul samtidigt, flytta ut dem och ner från minnesmodulen tills modulen stiger något ur facket. Ta tag i modulen genom ändarna, och dra den rakt ut ur systemet utan att vidröra kretsarna eller kontakterna.

6 Rikta en ny minnesmodul med spåret som indikeras av läget för liten nyckel hack skuren i modulen längs kontaktkanten som ligger i linje med fliken matchande plast ligger i facket. Tryck modulen rakt ned i kortplatsen med hjälp av samma tryck i varje ände av modulen tills platshållarna flikarna snäpper fast och lås mot modulen.

7 Anslut strömkabeln och sätter på datorn. Låt operativsystemet laddas. Klicka på "Start" högerklicka på "Dator" och klicka på "Egenskaper". Gå igenom "Installerat minne (RAM)" post för att se att det stämmer överens med mängden minne som tros vara installerad. Observera att det är normalt för den användbara mängden minne för att vara mindre än den fysiska mängden installerat.

8 Klicka på "Start", klicka på "Kontrollpanelen" och klicka sedan på "Visa efter" rullgardinsmenyn där det står "Kategori" och ändra det till "Små ikoner." Klicka på "Administrationsverktyg."

9 Dubbelklicka på "Windows Memory Diagnostic" för att starta Windows minnes testa verktyget. Klicka på "Starta om nu och leta efter problem (rekommenderas)" för att starta om datorn och kör en omfattande minne diagnostikprogram. Låt programmet körs tills färdig att säkerställa att inga problem uppstår med nyinstallerade minnet.

Tips

  • Ersätt alla befintliga minnesmoduler med helt nya, matchande hög kapacitet moduler för bästa resultat.
  • Använd antistatiska handledsrem vid hantering av minnesmoduler eller andra interna elektroniska komponenter i en dator för att undvika skador orsakade av statisk elektricitet.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com