Hur man rengör USB-portar

September 21

Hur man rengör USB-portar


De flesta problem med USB-enheter uppstå på grund av en trasig enhet eller ett mjukvaruproblem. Du kan oftast fixa USB enhetsproblem genom att starta, återansluta enheten eller uppdatera antingen drivrutiner eller Windows. Om inga USB-enheter fungerar i en viss hamn, kan porten har en dålig anslutning orsakas av smuts och damm. För säkerhets skull stänga av datorn och koppla bort den innan du rengör portarna.

Rengöring med Air

Om USB-porten är fylld med damm, men inte har något annat fastnat i den, rengör den med en burk med tryckluft. Innan du börjar, dra ut alla stora damm bollar med fingrarna eller pincett. Vid sprutning luft, håll burken upprätt för att förhindra det från att läcka vätska. De flesta USB-portar inte öppna i datorlådan, så att du inte behöver oroa sig för att blåsa damm på andra komponenter. Besprutning luft in i en port kan potentiellt komprimera damm längre in i hamnen, dock så sikta munstycket i en vinkel för att undvika att göra problemet värre.

Rengöring med alkohol

Blöt en bomullstuss med isopropylalkohol och sätt in den i en USB-port för att rensa ut envis damm och klibbiga mässar. Torka runt insidan av porten, även på kontakterna. Någon gemensam koncentration av isopropylalkohol, såsom 70 procent, 91 procent eller 99 procent, kommer att fungera på ett säkert sätt, men lägre koncentrationer tar längre tid att torka. Vänd inte datorn på tills porten har torkat ut helt för att undvika skador. Alkoholen avdunstar på egen hand inom några timmar. Påskynda processen genom att absorbera en del av fukten med hörnet av en luddfri duk. Använd inte en annan bomullspinne för att torka porten; du kan lämna bomull skräp bakom.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com