Fördelar med Information & Communications Technology

April 21

Fördelar med Information & Communications Technology


Termen "informations- och kommunikationsteknik" eller IKT för kort, omfattar all programvara som hjälper människor skicka, ta emot och lagra information, från ordbehandlare som Microsoft Word, webbläsare såsom Mozilla Firefox, sociala nätverk som Twitter och Facebook och skicka och ta emot e-post. IKT har revolution globala kommunikationer.

affärs~~POS=TRUNC Fördelar

IKT möjliggör ökad jämställdhet på arbetsplatsen, med program och hårdvara är särskilt utformade för personer med fysiska funktionsnedsättningar. Till exempel, ett program som arbetar som en del av Windows, Sound Sentry, låter hörselskadade användare att se varningar och fel normalt präglade av ljud. Med Braille skrivare, tangentbord och tala programvara, blinda fungerar så bra som sina seende kollegor, enligt AbilityNet webbplats.

Internet har också ökat möjligheterna för marknadsförare. Till exempel, genom att använda "viral marknadsföring" där folk sprida information om en produkt med varandra via sina sociala nätverk, skaparna av 2008 års "The Dark Knight" hjälpte generera hype kring den filmen. Riktade e-post och sociala mediekampanjer gör Internet Marketing en verklig hänsyn till företag, medan specialiserade redovisnings- och databasprogram, såsom Sage eller Oracle, hjälpa företag koll på intäkter och kostnader på ett effektivare sätt än pappersbaserade system.

kulturella Fördelar

Den ökade tillgängligheten av IKT skapar fördelar för människor på en mer individuell nivå. Via digital konst program som Photoshop, människor som kan sakna talang för traditionell färg-och-duk konst uttrycka sig kreativt. Effekterna av digitala konstprogram ses genom regelbundna utställningar för digitala konstnärer över hela världen, medan den ökade framträdande webbplatser som YouTube tillåta oberoende filmskapare och musiker att ställa ut sina verk lätt medan den offentliga erfarenheter fler alternativa medier. Framgången för det brittiska bandet Arctic Monkeys, till exempel, tillskrivs Internet exponering och leda till bandet som har den snabbast säljande debutalbumet i brittiska sjökortet historia.

personliga Fördelar

Samtidigt som Internet har påverkat tillgången på distansutbildning program genom högskolor och universitet, är den användbar som ett pedagogiskt verktyg på andra sätt. Till exempel, flera företag erbjuder engelska och andra utbildningar via Internet telefonprogrammet Skype. Genom att använda Skypes telefon och webbkamera tjänster kan människor lära sig något från spanska till att spela gitarr.

IKT och Internetanvändning medför också hälsofördelar. En 2008 University of California, Los Angeles, studie rapporterats av BBC News fann att Internetanvändning bidrar till att öka de områden i hjärnan som hanterar komplex problemlösning och beslutsfattande, bidra till att förebygga delar av hjärnan från att uppleva atrofi.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com