Hur man exporterar post från Mozilla Thunderbird till Outlook Express

April 30

Hur man exporterar post från Mozilla Thunderbird till Outlook Express


Exportera din e-post från Mozillas Thunderbird e-postklient till Microsofts Outlook Express kan vara svårt, eftersom Thunderbird använder Unix MBOX e standard medan Outlook Express använder Microsofts egen DBX format. Lyckligtvis kan Outlook Express också läsa e-data som lagras i klartext EML filer, och du kan använda en tredje part verktyg för att konvertera Thunderbird s MBOX data till EML, redo för överföring till Outlook Express. Följ instruktionerna nedan för att producera en smidig övergång.

Instruktioner

1 Ladda ner och installera den lilla verktyget IMAPSize genom att klicka på länken i avsnittet Resurser nedan. När exe-filen har hämtats, dubbelklicka på den för att köra den och följ instruktionerna på skärmen.

2 Hitta din Thunderbird e-data. Att spåra upp den mapp där Thunder håller sina MBOX filer, första klicka på "Start" och sedan "Kör" och skriv:

%Applikationsdata%

Tryck på "Enter" och en Explorer-fönster öppnas som visar ett antal kataloger. Öppna "Thunderbird" och sedan "Profiler" och sedan katalogen med namn som slutar på "default".

3 Kopiera MBOX-filer till en ny mapp på skrivbordet. Dessa filer kommer att få namnen på mapparna i din mappstruktur e-post (t.ex. "Inkorgen" eller "Personal") och kommer antingen ha filändelsen MBOX eller ingen filändelse alls.

4 Kör IMAPSize och i menyn "Verktyg", klicka på "mbox2eml." Välj de kopierade MBOX filer. Om de inte dyker upp, ställ in "Filformat" till "Alla filer". Hursomhelst, välj en katalog det kan vara var som helst, för att spara de konverterade filerna. När konverteringen är klar, avslutar IMAPSize och navigera till platsen för nya EML filer.

5 Kör Outlook Express och helt enkelt dra EML filer från katalogen de är i på Outlook Express mappträdet panelen själv. När de är där, kan du ordna dem hur du vill i trädet.

6 Städa upp genom att ta bort MBOX kopior på skrivbordet.

Tips

  • Komprimera Thunder mapp (s) för att förhindra att föra längs borttagna meddelanden. Högerklicka på varje mapp, välj sedan "Compact mappen." Borttagna meddelanden kvar.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com