Hur ansluta flera datorer till uppringt internet

October 5

Hur ansluta flera datorer till uppringt internet


En uppringd Internet-anslutning använder ett modem för att ansluta telefonlinjen till datorn. Datorn slår sedan ett visst telefonnummer automatiskt att ansluta dig till Internet via din Internet Service Provider (ISP). Andra enheter, såsom fax och telefonsvarare, kan anslutas till modemet tillsammans med telefonlinjen och Internet-anslutningen bromsar eller helt slutar när du får ett telefonsamtal eller fax.

Instruktioner

Konfigurera ICS Windows

1 Klicka fyra färgade klot i det vänstra hörnet på skärmen och klicka på "Kontrollpanelen" i den högra rutan. Klicka på "Nätverk och Internet" och sedan "Nätverks- och delningscenter" och slutligen "Hantera nätverksanslutningar."

2 Högerklicka på den fjärranslutning som du vill dela med andra datorer, och klicka på "Egenskaper". Skriv in administratörslösenordet om det behövs, och klicka på "OK" för att fortsätta.

3 Klicka på fliken "Delning" och kontrollera "Tillåt att andra nätverksanvändare ansluter genom den här datorn Internet-anslutning" genom att klicka med musen, Detta gör att andra användare tillgång till din fjärranslutning.

4 Kontrollera "Tillåt att andra nätverksanvändare kontrollerar eller inaktiverar den delade Internet-anslutning" rutan, om så önskas, så att andra användare kan aktivera eller inaktivera anslutningen när de vill.

5 Klicka på "Inställningar" och välja vilka tjänster du vill att andra användare att få tillgång till via fjärranslutningen genom att klicka på var och en med musen. Klicka på "OK" för att avsluta tillämpa inställningarna.

Konfigurera ICS Macintosh

6 Klicka på Apple-symbolen längst upp på skärmen och rulla ned till "Systeminställningar," klicka på den med musen för att välja det.

7 Klicka på "Sharing" och sedan på "Internet Sharing" för att visa Internet-anslutningar.

8 Välj en nätverkstjänst från "Dela din anslutning från" popupmenyn, t.ex. Ethernet.

9 Välj en nätverkstjänst för att dela din uppringd med andra från "Till datorer som använder", t.ex. AirPort.

10 Klicka på "AirPort alternativ" och ger nätverket ett namn och lösenord, om så önskas, att inrätta utbyte av din fjärranslutning till slut.

extern Router

11 Anslut telefonlinjen till den externa routerns "Internet" porten.

12 Anslut vardera änden av Ethernet-kablar i varje dators USB-port.

13 Anslut den andra änden av Ethernet-kablar för varje dator dela din fjärranslutning i "Ethernet" portar i routern.

14 Ställ in ett namn och lösenord för åtkomst till routern, om så önskas, genom att öppna den på datorn och justera inställningarna.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com