Grundläggande skrivaren Felsökning

May 16

Det finns grundläggande lösningar på vanliga skrivare problem som pappersstopp, skrivardrivrutiner problem, problem med låg bläck och installationsproblem. Även skrivare är utformade på olika sätt, de flesta problem är gemensamma för alla skrivare. Att veta några grundläggande skrivare felsökningsmetoder är fördelaktigt när du stöter på problem med enheten.

Instruktioner

1 Se till att skrivardrivrutinen är installerad. Om du precis köpt skrivaren eller om du bara hade operativsystemet installeras, måste du också installera om drivrutinen för att fungera ordentligt.

2 Kontrollera datakabeln och strömkabeln från skrivaren. De ska vara ordentligt anslutna till sina respektive portar. Om datakabeln inte är korrekt ansluten, kommer skrivaren inte kommunicera med datorn.

3 Installera en ny bläck eller tonerkassett om du får "låg bläck" fel på skärmen när du skriver ut ett dokument, eller om utskrifterna har börjat få suddiga. Vissa skrivare kräver både svarta och färgpatroner bytas ut innan den börjar skriva ut igen. Se till att bläckpatronen du använder är kompatibel med skrivaren och att det inte återfylls eller återtillverkade.

4 Använd skrivarens funktioner såsom "skrivare justering", "rengöring av skrivhuvud" eller "munstycke check" för att undvika förvrängda, suddiga eller förvrängda utskrifter. Se bruksanvisningen för din skrivare för steg om hur man tillgång till dessa funktioner.

5 Rensa utskriftskön om skrivaren vägrar att skriva ut dokument. Datorn kan ha en svår tid att läsa vilket dokument som ska skrivas ut så det slutade skriver något. Om du använder Windows XP, klicka på "Start" och sedan "Skrivare och fax". För Windows Vista-användare, klicka på "Start", "Kontrollpanelen", "Maskinvara och ljud" och sedan "Skrivare". Om du har Windows 7, öppna "Kontrollpanelen" och sedan "Enheter och skrivare." Dubbelklicka på namnet på din skrivare för att visa utskriftskön. Ta bort de dokument som anges i kön och försök att skriva ut ett dokument igen.

6 Felsöka papperstrassel fel. Stäng av skrivaren och slå på den igen för enheten för att mata ut papperet automatiskt. Vissa skrivare har en "eject" -knappen som du måste trycka på för att skrivaren ska mata ut papperet. Om detta inte fungerar, öppna den övre luckan på skrivaren och nå för alla fastnat papper inuti.

Tips

  • Rådgör med din skrivare handbok för grundläggande felsökningstips för din skrivare.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com