Hur man juridiskt Post Upphovsrättsskyddat Material

February 8

Hur man juridiskt Post Upphovsrättsskyddat Material


Ibland upphovsrätten verkar skrämmande även när du försöker att följa den. Om du vill lagligt publicera upphovsrättsskyddat material på nätet, måste du använda materialet för icke-kommersiella syften och undvika att kränka rättigheter skaparen och utgivare av materialet. Du kommer också att vara säker på att publicera materialet inte stör försäljningen. Du kanske också vill kontakta antingen skaparen eller utgivaren av materialet och få tillstånd att publicera innehåll.

Instruktioner

1 Se till att du har för avsikt att använda materialet för enbart icke-kommersiella ändamål. Du kan till exempel inte säljer tillgång till ett privat område på en webbplats där du lägger MP3 versioner av Pavement album eller PDF-filer av John Updike romaner. Även om du inte säljer upphovsrättsskyddat material själv, säljer du rätt att visa den på din webbplats.

2 Utvärdera materialet med följande fråga i åtanke: är vilken typ av material så att inlägg inte kränker rätten till skapare och utgivare? En porträttmålare gör pengar på att sälja original av sitt arbete och högkvalitativa affisch och skriva ut reproduktioner. Att sätta en miniatyrbild av sitt arbete på din blogg förmodligen inte kränker sina rättigheter. Å andra sidan, att sätta hela texten i en nyligen Peggy Noonan debattartikel på din Facebook Wall kränker hennes rättigheter och de av hennes förläggare eftersom Wall Street Journal tar normalt för att få tillgång till sådana bitar.

3 Publicera delar av verk snarare än hela verk när det är möjligt. Även om det är lämpligt att lägga en samling av meningar eller till och med ett helt stycke tas från Julian Barnes ' "Inget att vara rädd av," sätta ett helt kapitel på nätet kan fungera som ett substitut för att faktiskt köpa boken. Detta är fallet i synnerhet om andra webbplatser göra andra kapitel finns. Före Barnes och hans förläggare vet det, är ingen köper exemplar av boken, eftersom vem som helst kan läsa det kapitel för kapitel på olika bloggar.

4 Kontakta upphovsmannen eller utgivaren av arbetet med eventuella frågor. Till exempel kan du skriva Jonathan Franzen eller dennes agent för att fråga om det är okej att publicera ett utdrag från "Freedom" i en översyn som kommer att visas på din personliga hemsida.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com