Hur man fixar en nedtonad laptop skärm

April 16

Med en bärbar dator och med skärmen går ut är varje laptop ägare värre mardröm. Tur för dig, jag är här för att berätta hur man rättar till det så smärtfritt och billigt som möjligt utan att behöva betala arbets avgifter för att ha professionella reparationer utförda. Tänk på det, de debiterar dig $ 100 för arbete för cirka fem minuters arbete. Ta reda på hur DIY i den här artikeln för att spara pengar och huvudvärk.

Instruktioner

1 Steg ett är att avgöra exakt vad det är som gör din laptop skärm dim.

Om skärmen är trasig och spruckna, är detta ehow inte för dig. Så är fallet, finns det tre möjliga saker som den kunde vara. Det mest sannolika är bakgrundsbelysningen gick ut på skärmen och du måste köpa en annan skärm.

Den näst mest sannolika är att en styrelse som kallas en LCD Inverter är död. Detta är ganska vanligt bland bärbara datorer och är faktiskt en ganska billig och enkel fix. Detaljer kommer att förklaras.

Den sista och minst vanliga är att grafikchip på moderkortet är död eller en av bryggorna på moderkortet är död. Troligtvis är detta inte det och jag kommer att visa dig hur man berättar i ett ögonblick.

2 Ok, nu är det dags att utesluta moderkortet är toast. Om moderkortet är död sedan här är ett enkelt test för att berätta. Ta ett starkt ljus som en ficklampa eller skrivbordslampa och hålla upp på skärmen medan den bärbara datorn är på. Kan du se skrivbordet? Om så är fallet, är skärmen på men det är inte emot någon bakgrundsbelysning för att lysa upp skärmen. Så om skärmen tänds, är ditt moderkort bra.

3 Så nu är vi ner till de sista två alternativen. Antingen bakgrundsbelysningen är död eller omriktaren är död. Det finns egentligen ingen säker eld sätt att avgöra och i slutändan är det trial and error. Men den goda nyheten är att vi kan försöka begränsa den genom att bestämma vissa nyckelfaktorer. Har din skärm ser missfärgad eller dimmer innan det gick helt svart? Har skärmen flimrar på och av ibland sedan komma på ett tag innan du går helt svart? När du öppnar och stängde locket gjorde skärmen tänds och sedan gå tillbaka ut?

Om den gjorde någon av dessa saker, är det 80% av tiden omriktaren. Om det bara gick helt ut helt plötsligt utan missfärgning eller flimmer, är det mer än troligt bakgrundsbelysningen. Så låt oss lära hur man rättar till det.

4 Först kommer vi att tala om att ersätta skärmen. Du måste ta isär skärmen gränsen för att komma till skärmen. Skärmen gränsen bör ha några lite gummi klibbiga stötfångare på det. Ta bort dessa för att få till skruvarna. När du skruva dem försiktigt dela isär fram- och baksidan av skärmen gränsen. Håll skruvarna där du inte kommer att förlora dem.

5 När du isär skärmen gränsen, bör du kunna dra skärmen mot dig lämnar baksidan av skärmen gränsen där det är. Det bör finnas ett band typ kabel där för att koppla från baksidan av skärmen. Gör det. Om du skärmen skruvas i fästena på sidan av skärmen, helt enkelt skruva dem.

6 Därefter måste du beställa en ersättningsskärm. I de resurser längst ner på sidan, har jag listat ett stort företag som bär många skärmar av stora bärbara märken och modeller. Så när du går till webbplatsen, slå din märke och modell av bärbar dator och du ska få en lista över skärmar som är kompatibla med det. Köp en och när det kommer till ditt hus installera det genom att sätta bandkabeln tillbaka i det och skruva allt tillbaka tillsammans. Sen om det var din skärm och inte omriktaren, ska allt fungera. Nu lära sig att byta ut omriktaren.

7 Omriktaren är lättare än skärmen. Ta bort skärmen gränsen och precis nedanför skärmen, eller ibland ovanpå skärmen, kommer du att se en liten styrelse. Det bör finnas 2 kablarna som leder till det. Koppla dessa och ta ut kortet. Det bör finnas en del # någonstans på bordet. Gå till Google och skriv in ersättning inverter ombord laptop märke och modell går här och tryck enter och det bör dra upp massor av webbplatser för dig att söka efter en ersättare. De flesta är under $ 50. När du får den i brevlådan, bara att koppla ledningarna tillbaka där de kom ut och sätta på skärmen gränsen igen och slå på din bärbara dator. Det ska fungera som en charm. Och det är hur du fixar en nedtonad laptop skärm. Hoppas detta hjälpte dig. Om du har några frågor, inga kommentarer.

Tips

  • Ta din tid.
  • En gitarr plocka fungerar underverk när dela isär skärmen gränsen från baksidan av det.
  • Om du inte kan hitta omriktaren styrelse eller skärm för din bärbara dator, kontakta tillverkaren. De kommer att veta vad du behöver veta. Eller borde ändå.
  • Förlorar inte skruvarna. Du behöver dem för att sätta allt tillbaka tillsammans.
  • Ta ut batteriet ur den bärbara datorn hela tiden vid demontering.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com