Hur man fixar en blå skärm i Windows 7

February 9

Hur man fixar en blå skärm i Windows 7


Den "blå skärm" är en allmänt fel skärm av Windows-datorer. Det fryser oftast datorn, vilket gör den oanvändbar utan vidare ingripande. Den blå skärm kan uppstå för någon av flera skäl, men att felsöka problemet kan vara svårt om din dator är frusen. Här är några sätt att bli av med blå skärm och få datorn igång igen igen. Innan varje process, ta bort alla CD, DVD och disketter från din maskin.

Instruktioner

Starta i felsäkert läge

1 Tryck på datorns strömknapp och tryck sedan på och håll F8 knappen. Du måste trycka på F8 innan Windows-logotypen visas. Windows kommer då att visa Avancerade startalternativ skärmen.

2 Använd piltangenterna på tangentbordet för att rulla ner till alternativet Felsäkert läge och tryck på Enter. Datorn kommer nu att starta i felsäkert läge. Felsäkert läge startar upp datorn med begränsad funktionalitet, vilket gör att systemet för att kringgå eventuella källor till den blå skärmen.

3 Felsöka problem som orsakar den blå skärmen fel.

Använd Startreparation

4 Stäng av datorn och sedan upprepa avsnitt 1, steg 1.

5 Välj "Reparera datorn" och sedan på Enter när Avancerade startalternativ visas. Välj önskad tangentbordslayout och klicka på "Nästa".

6 Klicka på "Startreparation" och följ sedan instruktionerna på skärmen för att upptäcka och lösa eventuella problem systemet som kan orsaka den blå skärmen fel.

Använd Systemåterställning

7 Stäng av datorn och sedan upprepa avsnitt 1, steg 1.

8 Välj Reparera datorn och tryck på Enter när Avancerade startalternativ visas. Välj önskad tangentbordslayout och klicka på "Nästa".

9 Välj Systemåterställning från menyn Systemåterställningsalternativ. Följ instruktionerna för att välja en återställningspunkt före den dag då den blå skärmen fel inträffade.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com