Hur man reparerar en HP Pavilion Tower

November 16

Hur man reparerar en HP Pavilion Tower


Reparera din HP Pavilion stationära dator kan vara en lång ordning. Medan den inre konstruktionen av de flesta HP-datorer är relativt lätt att navigera, kan precisera specifika problem med din dator vara en utmaning. De flesta dator torn reparationer innebär att ta bort och ersätta särskilda hårdvaruenheter. Det är viktigt - även för den genomsnittliga datoranvändare - att veta hur man säkert och korrekt demontera HP stationära tornet och ta bort och ersätta de inre delarna.

Instruktioner

Öppna Tower

1 Stäng av datorn. Dra ur strömkabeln från eluttaget och uttaget på datorns baksida. Koppla ur och ta bort alla externa data, nätverk och kringutrustning.

2 Vrid datorn så att baksidan är vänd mot dig. Lägg datorn tornet horisontellt på sin vänstra eller högra sida, beroende på vilken sida har avtagbara sidoplåten. Tryck på en omålad metallyta för att ladda ur statisk elektricitet från din kropp innan du öppnar datorn.

3 Ta bort Phillips tumskruvar fästsidoplåten till datorn tornet. Du kan behöva låsa upp sidopanelens frigöringsspakarna, beroende på modell. Ta tag i sidopanelen och ta bort den från datorn för att avslöja moderkortet.

Ta bort PCI-kort och RAM

4 Leta reda på PCI-expansionskorten kopplade till den bakre panelen från inuti datorn. Expansionskort är små kretskort som ansluts direkt till moderkortet och låter externa enheter att ansluta datorn. Några exempel på PCI-kort inkluderar datorns USB-portar, grafikkort och Ethernet-portar.

5 Ta bort de enskilda krysskruven fästa PCI-kortet till moderkortet. Ta tag i expansionskortet och lyft den rakt upp och ut ur sitt moderkort socket. Vissa expansionskort är svårare att koppla än andra. Du kan behöva försiktigt gunga fram och tillbaka kortet tills det lossnar.

6 Leta reda på RAM-moduler nära centrum av moderkortet. Sprid isär fjäderbelastade hållarna på var sida om en minnesmodul. Lyft rakt upp på modulen för att ta bort den från minnesplatsen. Upprepa detta för varje modul du tar bort.

Ta bort hårddisken

7 Leta reda på metallenhetshållare ansluten till datorn frontpanel. Enhetshållaren är en metallram som inrymmer datorns interna data och lagringsenheter.

8 Koppla loss ström- och datakablarna från baksidan av hårddisken i enhetslådan. Ta bort Phillips skruvar från vardera sidan av enheten.

9 Dra ut enheten ur facket på enhetshållaren. Ställ enheten åt sidan.

10 Upprepa detta för varje enhet du tar bort från datorn.

Demontera fläkt och processor

11 Lokalisera kylfläkten nära mitten av moderkortet. Koppla bort fläktens strömkabel från moderkortet. Ta sedan bort de Phillips skruvarna som fäster den fläkten till moderkortet. Några fans är säkrade på plats av ett fåtal hållarna på var sida av fläkten.

12 Gripa vardera sidan av fläkten. Lyft försiktigt hela fläkten processorn och ut ur datorn.

13 Torka bort överflödigt termiskt fett från processorns yta. Sedan applicera ett tunt lager av termiskt fett processorns yta.

14 Vrid processorns låsskruven motsols så långt som möjligt att koppla bort processorn från sin moderkortsuttaget. I vissa HP-modeller, är processorn hålls på plats av en låsarm på den högra sidan av processorn. Om så är fallet, bara lyfta rakt upp på spaken tills den är i upprätt läge. Lyft processorn ur datorn och ställ den åt sidan.

Tips

  • Ersätt alla dessa enheter eller komponenter genom att följa varje borttagningsproceduren i omvänd ordning.
  • Bär ett antistatiskt armband när demontering datorn för extra skydd mot elektriska skador.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com