Hur du formaterar en enhet genom Diskpart

October 1

Hur du formaterar en enhet genom Diskpart


Diskpart är en Windows kommandorad verktyg som fungerar som ett alternativ till Diskhantering i Windows 7. Diskpart låter dig partitionera, formatera eller ändra storlek på skivor, som Diskhantering, men har ytterligare funktioner för att utföra åtgärder på diskar som inte är tillgängliga i Diskhantering . Dessa åtgärder det omfattar att placera en ny partition på en viss plats på hårddisken. Också till skillnad från Diskhantering, Diskpart inte automatiskt tilldela en disk brev till nya partitioner och enheter.

Instruktioner

1 Klicka på menyn "Start" och skriv "diskpart" i sökfältet. Tryck på Enter eller klicka på "diskpart.exe" i sökresultaten.

2 Typ "lista volym" och tryck på Enter. Volymerna eller partitioner på systemet kommer att visas med en volymnummer, enhetsbeteckning, etikett, filsystem, typ, storlek och status. Om du har bara en partition på hårddisken, representerar volymen hela hårddisken.

3 Skriv "select volume" följt av numret volym som du vill formatera. Till exempel, om skivan är "Volym 3" i listan disk, typ "välj volym 3" och tryck på Enter. Diskpart svarar med "Volym # är nu vald volym."

4 Typ "format fs = <filsystem typ för volymen> snabb" för att göra en snabbformatering med den valda filsystemet. Till exempel, om du vill formatera volymen i NTFS-format, typ "format fs = ntfs snabbt" och tryck på Enter.

Tips

  • Var uppmärksam på vad du gör i Diskpart eftersom verktyget ger inga bekräftelser eller varningar. Du kan förlora data om du formaterar eller partitionera fel hårddisken.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com