Hur man gör Selektiv färgkorrigering GIMP Freeware

June 18

Hur man gör Selektiv färgkorrigering GIMP Freeware


Hur man gör Selektiv färgkorrigering GIMP Freeware. Adobe Photoshop är ett av världens mest populära program, men det är dyrt och inte är överkomlig för casual digital fotograf. GIMP är ett kraftfullt bildredigeringsprogram finns gratis på http://www.gimp.org/. Den har många av samma funktioner i Photoshop och är lätt att använda. I denna artikel kommer vi att diskutera hur man utför en selektiv färgkorrigering med Fuzzy Select Tool och paletten Kurvor.

Instruktioner

1 Öppna sparade filen i GIMP. I verktygsfältet väljer den luddiga markeringsverktyget som är den tredje verktyget från vänster i den översta raden. I den här bilden kommer vi att ändra den gröna blomknopp i mitten till en blå knopp. Zooma in på blomknopp för att göra det enklare att välja.

2 Klicka på blomknopp och du kommer att se några vågiga linjer omgivande delar av sin linda. Håll ned på växlingsknappen och fortsätter att välja delar av sin linda som inte är inneslutna med vågiga linjer. Detta foto exempel visar sin linda efter sju olika klick.

3 Du kan använda snabbmask verktyg för att se till att du har hela del av bilden vald som du vill färglägga rätt. Den snabba mask maskera ut allt som inte är vald. Klicka på SKIFT + Q för att växla till och från snabbmaskläge.

4 När du har gjort ditt val, avsluta snabb mask. Därefter väljer färger / kurvor för att ta upp paletten kurvor. Eftersom vi vill ändra sin linda Blue väljer BLUE från kanalerna rullgardinsmenyn. Manipulera kurvan tills du får exakt färg som du önskar. Klicka sedan på OK och spara bilden.

5 Den slutliga bilden har färgjustering endast till den del av bilden som vi valt. Du kan använda denna metod och snabbmasken metod för att göra selektiva färgkorrigering eller andra korrigeringar till någon del av en bild.

Tips

  • När du hämtar GIMP, se till att du ladda i hjälpsystemet. Det är en separat nedladdning och även gratis.
  • Fuzzy markeringsverktyget liknar Trollstaven i Photoshop, men du kan inte lägga till och dra ifrån val med ett högerklick som du kan i Photoshop. Du måste använda Skift och klicka för att lägga till markeringen.
  • Arbeta alltid med kopior av dina bilder för att bevara dig bildarkiv

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com