Hur man kan bli av Pops i Audacity

November 30

Hur man kan bli av Pops i Audacity


Ljud pops - korta, slagljud artefakter - kan förstöra en ljudinspelning. Pops ofta uppstår när processorn eller en ljud hårdvara blir överbelastad; de kan också vara resultatet av en maskinvarukonflikt. Ethernet-adaptrar och trådlösa kringutrustning, till exempel, kan orsaka dyker vid inspelning på en dator. Om du hittar en bit av ljud du har spelat innehåller poppar, det bästa alternativet är, naturligtvis, att åter spela in ljud; men om nyinspelning är omöjligt, kan du använda "Klicka och pop borttagning" verktyg i det fria ljudredigerare Audacity att reparera ljud.

Instruktioner

1 Starta Audacity. Klicka på menyn "Arkiv", klicka sedan på "Öppna". Dubbelklicka på ljudinspelning som du vill ta bort pop.

2 Dubbelklicka ljudvågformen att markera hela ljudfilen. Öppna menyn "Effect" och välj "Klicka borttagning." Den "Klicka och Pop Removal" -fönstret dyker upp.

3 Klicka och dra "Select tröskel" reglaget hela vägen till vänster; dra "Max spik bredd" reglaget hela vägen till höger. Dessa inställningar gäller det maximala beloppet för pop borttagning. Klicka på "Preview" för att lyssna på en del av den förändrade ljud.

4 Dra reglagen pop borttagning mot mitten. Gör små justeringar, klicka på "Preview" efter varje justering och lyssna på den förändrade ljudet. När pop bort effekten tar bort pops, men påverkar inte resten av ljud, klicka på "OK".

5 Öppna menyn "Arkiv" och klicka på "Export". Skriv in ett namn på filen i "Filnamn" rutan och klicka på "Spara" för att spara en kopia av den reparerade ljudfil.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com