Hur man bygger en dator för redigering HD-video

March 21

Hur man bygger en dator för redigering HD-video


Videoproduktion är en tillämpning av den personliga datorn som kräver att alla bearbetnings hästkrafter den nuvarande tekniken kan ge. Men med maximal processorkraft och hårddisk hastighet, kan en dator konfigureras som en avancerad high-definition (HD) video-redigering arbetsstation. Lyckligtvis, med rätt val av hårdvara och mjukvara, utrustning en gång kostar tiotusentals dollar är nu inom räckhåll för hobby eller små företag professionell. Förmågan att producera en polerad HD videopresentation kan hjälpa dig att starta din egen videoproduktion företag eller starta en karriär som en oberoende filmskapare.

Instruktioner

1 Välj en datorväska med gott om utrymme för ytterligare hårddiskar, optiska enheter och expansionsplatser. Datorn fall bör även omfatta två kylfläktar och ett nätaggregat med en effekt av minst 500 watt.

2 Välj ett moderkort som stödjer åtminstone 16 gigabyte DDR3-minne och en fyrkärnig Intel i7 processor. Moderkortet bör också innehålla en inbyggd eSATA RAID-kontroller och åtminstone tre PCI-E-kortplatser.

3 Installera quad-core Intel i7 processor. Ju mer kraftfull processor, desto mindre tid du spenderar väntar på videoeffekter till processen.

4 Installera 16 gigabyte DDR3-minne.

5 Installera hårddiskar. Du behöver en 7200 RPM hårddisk tillägnad operativsystemet och program. Installera minst tre ytterligare eSATA hårddiskar med en skiva rotationshastighet av 10.000 RPM.

6 Konfigurera åtminstone två av de hårddiskar som RAID 0-array för HD videokodning.

7 Installera en högkvalitativ videobildskärmskort med dubbla videoutgångar.

8 Ansluta två 32-tums HD-skärmar till videobildskärmskortet.

9 Installera en intern eSATA Blu-ray brännare för att mata ditt färdiga HD-projekt.

10 Installera Microsoft Windows 7 64-bitars operativsystem.

11 Installera en certifierad HD realtid input och output-kort som utformats speciellt för din video-redigeringsprogram. Detta kort kommer att hantera anslutningar till extern video och ljudkällor, samt ge HD utgångar till en videomonitor. Realtids HD kort inkluderar Matrox RT.X2 och Blackmagic s DeckLink HD Extreme.

12 Installera och konfigurera videoredigeringsprogramsvit. Ledande mjukvarutitlar för professionella HD-video redigering och effekter skapande är Adobe Production Premium Creative Suite 4 (CS4), Avid Media Composer, Canopus Edius och Sony Vegas Video.

Tips

  • Den enda videoredigeringsprogram för datorn är utformad för att fungera bäst med de senaste 64-bitarsversioner av Windows.
  • Videoredigeringsprogram fungerar mest effektivt när den är konfigurerad för att använda en disk array för att koda och lagra HD videofiler och annan hårddisk dedikerad för utförda effekter eller temporära filer som skapats under koda processen.
  • Välj skivor med så mycket lagringskapacitet som du har råd. Okomprimerade HD-videofiler tar en enorm mängd diskutrymme.
  • Undvik att använda HD videoredigerings arbetsstation för andra datoranvändande. Ytterligare programinstallationer och maskinvarukonfigurationer kan orsaka oavsiktliga konflikter med videoredigeringsprogram eller hårdvara.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com