Hur man konfigurerar en Microsoft Terminal Server

February 19

Terminal Services döptes till fjärrskrivbord på alla Windows-klienter efter dess införande med Windows 2000 och 2003. Tjänsterna måste installeras innan du kan använda dem eftersom de inte installeras som standard med Windows operativsystem. Programvaran läggs till en Windows 2008 server med "Roller Manager" på servern. Detta låter systemadministratörer fjärrhantera servern från sina lokala datorer.

Instruktioner

1 Klicka på servern "Start" -knappen i Windows. Välj "Administrationsverktyg" och klicka sedan på "Server Manager". Detta är huvudkonsolen som konfigurerar din server komponenter och behörigheter. Klicka på "Lägg till roller" för att starta installationen Terminal Services.

2 Klicka på "Next" i den första guiden fönstret. På nästa fönster, markera rutan "Terminal Server" och klicka på "Nästa". Klicka på "Nästa" på de kommande två fönster för att hålla standardinställningarna.

3 Skriv in användarnamn eller grupper som du vill ge tillgång. Detta anger vilka användare kan komma åt servern från en fjärranslutning. Klicka på "Nästa".

4 Klicka på "Installera" på den sista skärmen. Terminal Server roll läggs till datorn och filerna sparas i systemet.

5 Klicka på "Close" på den sista skärmen efter filerna installeras. Klicka på "Ja" på bekräftelseskärmen för att starta om servern.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com