Hur Bridge Ethernet och trådlöst internet

July 23

Hur Bridge Ethernet och trådlöst internet


För att överbrygga ett Ethernet bredbandsnät till en trådlös en, måste du installera en trådlös router. Routern ansluts till bredbandsmodemet med en Ethernet-kabel, sedan ger wi-fi för alla trådlösa-aktiverade enheter i ditt hem. Du kommer att skapa en Wi-Fi-nätverk, så se till att dina datorer har trådlösa kort eller adaptrar installerade för att dra nytta av det trådlösa nätverket. Kontrollera systemkraven på den trådlösa routern innan du köper den för att säkerställa att den är kompatibel med befintliga datorer.

Instruktioner

1 Ta bort strömsladden från bredbandsmodemet och välj "Stäng" på din dator. Detta kommer att återställa bredbandsanslutning.

2 Koppla bort Ethernet-kabeln från baksidan av datorn och anslut den till din trådlösa router. Nu modemet är ansluten till routern.

3 Ta Ethernet-kabeln som medföljde den trådlösa routern och anslut den till en öppen port i routern. Anslut den andra änden till datorn. Detta är en tillfällig anslutning för att ställa in routern; det kommer att tas bort senare.

4 Anslut den trådlösa routern och vänta på att driva helt på. Nästa plugg i bredbandsmodemet och slå på datorn.

5 Sätt i installationsskivan som medföljde routern. De flesta tillverkarna tillhandahåller en konfigurationsguiden lätt att följa. Guiden ska automatiskt börja när CD: n sätts.

6 Öppna ett webbläsarfönster och konfigurera routern på nätet om du inte har en installations-CD. För att konfigurera nätet, gå till webbadressen ges i din router manual och följ konfigurations instruktionerna som visas.

7 Anger ett nätverksnamn (SSID) och lösenord under konfigurationen. När lösenordet är inställt det trådlösa nätverket är i drift och Ethernet-kabeln mellan datorn och routern kan tas bort.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2023 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com