XP Logon Password Recovery

May 14

XP Logon Password Recovery


Glömmer lösenordet till en dator som kör Windows XP är en ganska vanlig företeelse, särskilt på datorer någon inte använder på ett tag eller aldrig slocknar. Användare kan installera Windows som en sista utväg när en maskin är låst.

skäl

Det finns två huvudsakliga skäl till varför en person behöver för att återhämta en XP inloggningslösenord: användaren har glömt lösenordet, eller har löpt ut.

Password Reset Disk

När du ställer in XP, frågar den för att skapa en diskett för återställning av lösenord i fall av bortglömda lösenord. Användare som har gjort detta behöver bara sätta in skivan i XP inloggningsskärmen.

administratörslösenord

Användare utan en återställningsdiskett kan logga in som administratör och ändra andra användares lösenord. Logga in som administratör måste användarna tryck Ctrl + Alt + Delete två gånger och ange lösenordet. Skriver "control userpasswords2" på kommandoraden tar upp en lista med användare.

Sista utvägen

Om allt annat misslyckas, har Vic Ferri av logiska uttryck hittade ett trick för förlorade lösenord. Sätt in Windows CD vid uppstart och kör en reparation. När datorn startar om, tryck Shift + F10 medan XP installeras. Mata in "nusrmgr.cpl" på denna kommandotolken tillåter användaren att ändra lösenord. Alternativt kan användaren utföra en fullständig ominstallation av Windows, men detta våtservetter alla användarfiler och inställningar.

Förebyggande

Efter att återhämta ett lösenord rekommenderar Microsoft starkt att användare skapar en återställningsskiva. Om en användare önskar att ta bort lösenordet inloggning på Windows XP, kan de skriva "control userpasswords2" i kommandotolken och avmarkera alternativet att kräva ett lösenord för inloggning.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2019 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com