Hur uppdatera min Anti Virus

February 2

Hur uppdatera min Anti Virus


Antivirusprogram skyddar din dator från virus, maskar och andra parasiter. För en anti-virus för att vara effektiv, bör den kunna identifiera nyligen släppt virus. Till skillnad från de flesta andra program, uppdaterar en anti-virus innebär uppdatering av förteckningen över hot det kan skydda mot, \ och inte själva programmet. Den exakta processen för uppdatering beror på utvecklaren av anti-virus, men de flesta program kan uppdateras på ett liknande sätt.

Instruktioner

1 Identifiera och lokalisera ikonen anti-virus i systemfältet, nära klockan i nedre högra hörnet på skrivbordet. I allmänhet är programmets genväg i skrivbordet på samma sätt som dess ikon systemfältet. Vissa operativsystem dölja automatiskt inaktiva ikoner i systemfältet; klicka på den lilla pilen i systemfältet för att visa dolda ikoner. För McAfee, är ikonen ett stort vitt "M" i en röd bakgrund, för PC-cillin är en blixt, och för Avast! en liten "a" i en cirkulär orange bakgrund.

2 Högerklicka på ikonen anti-virus för att visa olika alternativ på menyn. Alternativet för uppdateringar kan märkas \ "Leta efter uppdateringar, \" \ "Uppdatera nu \" eller helt enkelt \ "Uppdatera. \" Alternativet för McAfee och Avast uppdatering! är \ "Uppdateringar \" och för PC-cillin är \ "Uppdatera komponenter. \" Markera lämplig etikett och klicka.

3 Bekräfta eventuella varningar. Vissa program, såsom Trend Micro PC-cillin, visa ett meddelande i en dialogruta och ber om en snabb. Bekräfta genom att klicka på \ "Ja \" eller \ "OK \" och gå vidare.

4 Vänta programvaran för att söka efter tillgängliga uppdateringar. Du måste vara ansluten till Internet. När nya uppdateringar hittas, visar programmet en lista och frågar efter en bekräftelse. Du kan välja vilka uppdateringar att hämta genom att kontrollera dess låda eller markera det. Produkter med okontrollerade lådor hämtas inte. Ange vilka objekt att ladda ner och klicka \ "Ja \" eller \ "OK. \"

5 Hämta de markerade uppdateringarna. Beroende på vilken typ av anti-virus och storleken på uppdateringsfilerna, kan tiden för denna process varierar. De flesta anti-virus program kommer att visa hur nedladdningen fortskrider på ett statusfältet.

6 Kontrollera om de uppdaterade komponenter har installerats korrekt. När filen har hämtats, klicka \ "Ja \" eller \ "OK \" för att slutföra processen. Högerklicka på ikonen i systemfältet och försöker hämta uppdateringar igen. Efter söka efter uppdateringar, bör programmet visa ett meddelande om att antivirusprogram är up-to-date. Kör en fullständig-system scan med den uppdaterade anti-virus.

Tips

  • Du kan konfigurera ditt antivirusprogram att uppdateras automatiskt. Programmet kommer att söka efter nya filer automatiskt och hämta uppdateringar om detta. Alternativet kan aktiveras från \ "Inställningar \" -fliken i programvaran gränssnitt. Om du är osäker på hur du aktiverar automatiska uppdateringar finns i programmets \ avsnittet "Hjälp \" eller besök produktens hemsida.
  • Uppdatera din antivirusprogram regelbundet. Nya hot släpps ofta och om programmet inte är utrustad med de senaste virusdefinitionerna, kommer det inte att kunna upptäcka infektioner eller skydda din dator.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com