Hur konverterar man från LAN till trådlösa bärbara dator

July 26

Hur konverterar man från LAN till trådlösa bärbara dator


Konvertera trådlöst till ditt lokala nätverk (LAN) till en trådlös anslutning för att få mer rörlighet med din bärbara dator. Många nyare modell bärbara datorer levereras med inbyggd trådlös nätverks förmågor, men äldre bärbara datorer kan konverteras med minimal ansträngning. Använda din bärbara dator var som helst en trådlös signal finns att få maximal nytta av den bärbara datorn.

Instruktioner

1 Om du för närvarande inte har en trådlös nätverksrouter installerad i hemmet eller på kontoret, först installera routern så att det kommer att sända en trådlös signal till din bärbara dator. Följ instruktionerna som medföljer den trådlösa nätverksrouter för att installera enheten i hem- eller kontorsnätverket innan du fortsätter.

2 Stäng av den bärbara datorn och ta bort Ethernet-kabeln som ger tillgång till nätverket, sedan starta om datorn.

3 Installera USB trådlösa nätverkskortet i en ledig USB-port på din bärbara dator. Installera några drivrutiner eller programvara som följer med USB trådlösa nätverkskortet.

4 Kör installationsguiden som medföljer programvaran som medföljde USB trådlösa nätverkskortet för att konfigurera nätverksinställningarna.

Tips

  • Flera typer av trådlösa adaptrar finns för att omvandla din bärbara dator från ett trådbundet nätverk till en trådlös anslutning. Beroende på expansionsplatserna finns i din bärbara dator, kan du också överväga att använda en uttrycklig kortadapter eller PC-kortadapter. Rådgör med bruksanvisningen på din bärbara dator för att avgöra vilken expansion slots finns tillgängliga och välj en adapter som bäst passar dina behov. I alla situationer kommer installationsprogram försedd med den trådlösa adaptern kan du komma åt ditt nätverk genom en steg-för-steg set-up process.
  • Överväga att uppgradera dina trådlösa nätverkskomponenter att vara kompatibel med Wireless N-teknik. Wireless N standarder ger mer bandbredd än äldre Wireless G-enheter och möjliggöra snabbare nedladdningstider.
  • Läs alla instruktioner som medföljer den trådlösa adaptern innan du fortsätter med installationen.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com